Reactie Dury: "Heel blij met deze overwinning"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Dury: "Heel blij met deze overwinning"
Foto: © SC

Zulte Waregem kon revanche nemen voor de 0-5 nederlaag tegen Racing Genk in de beker. Het speelde met veel meer vuur en won met 3-2. Francky Dury was opgetogen: "We hadden hetzelfde plan als donderdag, deze keer lukte het."

Sander De Graeve in Waregem

Zulte Waregem gaf het aan het einde nog bijna weg: "Zelfs al zitten we middenin applausvervangingen, dan nog mag je niet uit positie gaan lopen. In enkele seconden konden we zo al ons werk weggegooid hebben." Zulte Waregem domineerde inderdaad.

"We zijn heel goed begonnen vandaag. we creëerden veel kansen en hadden Genk goed onder controle. We zetten ook goed druk op de bal. Bij die 0-1 dacht ik toch even 'het zal toch niet waar zijn', maar we hebben ons goed herpakt met die gelijkmaker via Malanda."

Dury vatte de match aan met hetzelfde plannetje als donderdag: "Toen mislukte dat faliekant, nu speelden we een heel goeie match ondanks het feit dat we op achterstand komen. Ik ben vooral blij dat we thuis winnen, zo hebben onze supporters een goeie match én een overwinning gezien."

Dury is tevreden dat hij met een jonge groep richting play-off 1 voetbal: "Zulte Waregem heeft weer een identiteit, we speelden vandaag met vijf jongens onder de 21. We hebben nu 12 punten voorsprong op de zevende, de beloning van play-off 1 wacht. Vorig jaar speelden we play-off 2, dat is eerder een straf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties