Duchâtelet krijgt de BeNe-wind van voren

Mathias Dumarey
| 102 reacties
Duchâtelet krijgt de BeNe-wind van voren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De uitspraken van Standard-baas Roland Duchâtelet komen als een boomerang terug in zijn gezicht. Alle door de man geciteerde clubs, zowel uit België als uit Nederland, distantiëren zich van 's mans uitspraken.

Club Brugge, RSC Anderlecht, Ajax Amsterdam en PSV Eindhoven zijn niet blij met de uitspraken die Roland Duchâtelet onlangs deed over de noodzaak en de wenselijkheid van een BeNeliga. De clubs hebben nota genomen van de wensen van Duchâtelet en laten weten dat ze niet tegen, maar in se ook niet voor een BeNeliga zijn.

De vier genoemde clubs laten weten dat ze het niet leuk vinden in een verhaal te worden betrokken zonder hun medeweten. PSV en Ajax laten trouwens nog weten dat ze sinds het nieuwe tv-contract zo'n 80 miljoen euro opstrijken in Nederland en die som wordt verdeeld onder de Eredivisieclubs. De vorming van een BeNeliga zou voor hen weinig vooruitgang in financiële middelen vormen.

Ook Michel Verschueren, te pas en te onpas als grondlegger van een BeNeliga opgevoerd, is het beu. "Er is de afgelopen jaren veel veranderd en een BeNeliga is nu niet echt meer nodig. Duchätelet vergist zich geweldig als hij meent dat de Belgische teams geen resultaten meer boeken in Europa. Elke club haalde wel wat succes zonder schulden te maken en ons clubvoetbal staat elfde op de UEFA-ranking. We hebben zelfs weer een rechtstreekse deelnemer aan de CL. Dan kun je nu toch niet stellen dat we in een crisis verkeren", aldus de Anderlecht-coryfee in HLN die er nog aan toevoegt dat de Belgische topclubs te hoge lonen betalen aan hun spelers.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties