Analyse OHL beleeft tweede zorgeloze seizoen in eerste klasse

OHL beleeft tweede zorgeloze seizoen in eerste klasse
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven komt door een behoorlijke seizoensstart en een mooie zegereeks ook in haar tweede seizoen in eerste klasse hoogstwaarschijnlijk niet in degradatiegevaar. Even mochten de Leuvenaars dromen van play-off I, maar ook na een mindere periode blijft de sfeer opperbest.

Door Aernout Van Lindt

15 op 15

Even leek OHL op weg naar de play-off I, door een mooie zegereeks waarin 15 op 15 werd gehaald. Dat ging gepaard met zwierig voetbal: in de vijf gewonnen wedstrijden werd maar liefst 19 keer gescoord. Daarna begon het veel minder te draaien bij de Leuvenaars, wat resulteert in een 5 op 27. Play-off I is daarmee vervlogen, maar toch lijkt Leuven zich makkelijk te kunnen gaan redden. Opvallend is dat het net na de blessure van Wim Raymaekers was dat het minder begon te gaan.  

Reuzendoder

Opvallend is wat Leuven dit seizoen aan Den Dreef al allemaal kon bewijzen, en dan zeker tegen de grote clubs. Leuven ontmoette al vier van de vijf ploegen uit de zogeheten ‘grote 5’ en verloor nog niet. Tegen Gent, Genk en Anderlecht werd gelijkgespeeld, Club Brugge werd zelfs met duidelijke 4-1 cijfers verslagen. Daarmee lijkt Den Dreef stilaan het nieuwe Stayen te gaan worden, waar de topclubs het altijd moeilijk krijgen. Ook de vele trouwe fans spelen hun rol in het verhaal dat aan Den Dreef wordt geschreven: altijd positief en altijd in voor een feestje, wat soms zorgt voor een leuke sfeer om toppers in te kloppen.

Topschutter Ibou

Een belangrijke rol is weggelegd voor Ibou Sawaneh, die al zestien keer wist te scoren en zo voorlopig tweede staat in de topschutterstand na Bacca. Hij zorgde tegen Brugge voor een hattrick, maar weet ook in vele andere wedstrijden telkens zijn doelpuntje mee te pikken. Hij heeft een voet in maar liefst 23 van de 39 doelpunten van OHL, waarmee hij de meest productieve speler is van de Belgische competitie tot nu toe.

De mening van Tom Boudeweel: “Succes dat Leuven zich vrij makkelijk kan redden”

“Leuven heeft veel te danken aan die vijftien op vijftien in het begin van het seizoen. Ze hebben nu ook wel negen matchen op rij niet meer gewonnen. En dat komt denk ik door die Afrikaanse jongens vooraan. Die laten het nu wat hangen. Het enthousiasme van in het begin is verdwenen. Maar met de spelers die ze hebben is het toch een succes dat ze zich redden, vrij makkelijk dan nog. Ze bevestigen nu toch al twee jaar op rij. Chapeau voor Ronny Van Geneugden en ook voor het bestuur dat het zijn trainer volgt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties