Beerschot wint eerste oefenpot op Turkse stage

Mathias Dumarey
| 20 reacties
Beerschot wint eerste oefenpot op Turkse stage
Foto: © SC

Beerschot AC heeft op de oefenstage in het Turkse Belek zijn eerste oefenpot winnend kunnen afsluiten. De Nederlandse tweedeklasser FC Volendam werd met 2-0 verslagen.

Het 'new look' Beerschot won na een goede partij voetbal met 2-0 van FC Volendam. De goals vielen vlak voor en vlak na de rust via Guillaume François en Joachim Mununga.

Beerschot was in de eerste helft de betere ploeg met ook de beste kansen, maar François en Joey Suk, een nieuwkomer, konden hun ballen niet kadreren. Vlak voor de pauze kreeg Beerschot een elfmeter nadat Kennedy Nwanganga onderuit werd gelopen in de Volendamse zestienmeter. Roy Dayan knalde de penalty echter tegen de dwarsligger, maar François was goed gevolgd en tikte het leer toch binnen: 1-0.

Beerschot begon de tweede helft met negen andere spelers tussen de lijnen. De 2-0 viel vrij snel. Mununga zette een dubbele één-twee op met Gent-huurling Raman en Woluwe-nieuwkomer Chanot. De Fransman zette voor en Mununga tikte binnen. Nadien kregen ook de Nederlanders een aantal kansjes, maar die konden niet worden afgewerkt. In de slotfase kwam Losada nog dicht bij de 3-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties