Interview Colpaert: "Het wordt een supermatch tegen Anderlecht"

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
Colpaert: "Het wordt een supermatch tegen Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem kan, na de overwinning tegen Genk, zondag met veel vertrouwen afzakken naar het Constant Vanden Stockstadion. Steve Colpaert beseft dat deze partij tegen Anderlecht misschien wel uniek is voor Zulte Waregem.

door Robby Morren

Na de 0-5 nederlaag uit de heenwedstrijd stond er voor Essevee woensdag niet zo gek veel meer op het spel maar toch wisten de troepen van Francky Dury het laken naar zich toe te trekken. De 0-1 zege tegen Genk zorgt ervoor dat Zulte Waregem vol vertrouwen naar de topper tegen Anderlecht toeleeft. 

"Het bekerverhaal was over dus was het voor ons belangrijk toch een goed gevoel aan de wedstrijd tegen Genk over te houden. Het was natuurlijk niet makkelijk om zulk een wedstrijd voor te bereiden maar we hebben een mentaal sterke groep die er altijd voluit voor wil gaan. Na onze overwinning pakken we een goed gevoel mee. Het was een goede voorbereiding voor ons voor de match van zondag tegen Anderlecht."

Niets te verliezen
Die wedstrijd staat alvast met stip genoteerd in de agenda van Colpaert. "Het wordt zondag de nummer één tegen de nummer twee. Voor ons wordt dat een supermatch waarin wij niets te verliezen hebben. We moeten proberen om ook dan ons eigen voetbal te brengen."

Dat Zulte Waregem leider Anderlecht treft op een moment dat het zelf op de tweede stek kampeert, is toch wel uniek voor de club. "Dat we op dit moment in de competitie nog op de tweede plaats staan, is toch wel uniek."

"Het wordt een hele moeilijke wedstrijd voor ons. Op dit ogenblik is Anderlecht toch de beste ploeg in België. We gaan heel geconcentreerd moeten blijven maar het vertrouwen is er alleszins na de winst tegen Genk en onze goede prestaties voor de winterstop. Daar moeten we op voortbouwen."

Perfecte stage
Colpaert blikt ook tevreden terug op de winterstage. "We hebben perfect kunnen trainen tijdens de winterstage, in heel goed weer en op uitstekende velden. Die stage is voor ons perfect verlopen."

"Er komen nu nog acht heel belangrijke wedstrijden voor ons waarin wij alles moeten doen om ons goed vast te nestelen in de eerste zes. Daarna zullen we zien waar we staan maar hopelijk lukt het ons om de positie die we nu hebben vast te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties