Fernandez: "Veel werk aan onze omschakeling"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Fernandez: "Veel werk aan onze omschakeling"
Foto: © SC

Gent-coach Victor Fernandez was tevreden met de prestatie tegen Anderlecht maar ziet ook waar er werk aan de winkel is. Hij zou graag meer tijd hebben om trainingen in te plannen.

Sander De Graeve in Gent

"We toonden tegen Anderlecht dat we een competitieve ploeg zijn. Ik ben erg tevreden over de collectieve prestatie en vooral over het optreden van de twee centrale verdedigers. De Sutter, Praet en Jovanovic werden goed opgevangen."

Arzo ging nochtans in de fout bij de goal van De Sutter. "Dat was een belangrijke blunder in een zone waar geen risico genomen mag worden. Dat mag geen tweede keer gebeuren. Ik ben wel tevreden met de reactie van Arzo. Hij heeft zich herpakt en daarna goed gespeeld."

Fernandez stipte wel wat problemen aan: "Onze defensieve organisatie stond er en de druk op de bal was goed. Vanaf we de bal hebben gaat het echter mis. We moeten werken aan onze omschakeling, vertrouwen uitstralen in balbezit."

De oefenmeester had liever meer trainingstijd gehad om dat aan te stippen: "Een defensieve organisatie neerzetten gaat relatief snel. Er is meer tijd nodig om te leren wat we moeten doen als we de bal hebben."

Die tijd is er vooralsnog niet. AA Gent traint één keer per dag op het synthetisch veld: "Dat is verre van ideaal maar bij dit weer is er geen alternatief. Ik zou ook liever zon hebben en een perfect veld waar ik twee trainingen per dag kan geven. Een fitnesszaal missen we wel op het oefencomplex. De match van woensdag was ook fysiek zwaar dus konden we niet voluit trainen."

Morgen kan u hier lezen wat Fernandez over de wedstrijd tegen Standard te zeggen had.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties