Sifakis: "Mandanda en ik, dat is er één te veel"

Mathias Dumarey
| 10 reacties
Sifakis: "Mandanda en ik, dat is er één te veel"
Foto: © SC

Is er een keepersprobleem in de maak bij Charleroi? Het kan, want de Griekse doelman Michalis Sifakis vindt dat hij een plaats onder de lat moet krijgen, ook nu Parfait Mandanda terug is van de Afrika Cup.

Michalis Sifakis verdedigt sinds het begin van dit kalenderjaar het doel bij Charleroi. Hij verving er de eerste doelman Parfait Mandana die na een goede eerste seizoenshelft er even tussenuit mocht voor de Afrika Cup.

Sifakis stond ook afgelopen vrijdag tegen Anderlecht onder de lat en met meerdere geslaagde saves zorgde hij ervoor dat de score niet hoger opliep dan 2-0. Ook in de andere wedstrijden bewees hij dat hij een meer dan waardige vervanger was voor Mandanda.

En wat in de toekomst? "De club zal moeten kiezen tussen mij en Parfait voor het volgende seizoen, want twee keepers van ons kaliber is voor deze club te veel", stelt Sifakis in LDH. De Griekse international heeft in Charleroi nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar de club kan de optie op nog een extra jaar lichten voor 31 maart. Wellicht zullen de Carolo's dat ook doen, want ze willen vooral een mooie som vangen voor de Griek die vooraleer hij bij Charleroi tekende aanbiedingen van Leverkusen en Deportivo La Coruña afsloeg.

"Ik ben 28 en moet serieus nadenken over het vervolg van mijn carrière. De keuzes die ik nu moet maken, zijn allicht de belangrijkste in mijn loopbaan. Toen ik hier in het begin aankwam, vroeg ik me af wat er gebeurde omdat ik op de bank moest zitten. Ik had tenslotte goed gepresteerd op het Euro 2012. Momenteel moet Parfait zowat in dezelfde situatie zitten, maar zo zie je dat het allemaal snel kan gaan in het voetbal. Op dit ogenblik gaat het goed me en kan ik goede prestaties neerzetten met de club. Wedstrijd na wedstrijd voel ik me steeds beter", besluit Sifakis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties