Ultra's Mons: "We hebben het recht om te protesteren"

Christophe van den Boom
| 12 reacties
Ultra's Mons: "We hebben het recht om te protesteren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de eerste helft van de wedstrijd tussen Bergen en AA Gent was het muisstil in het stadion. De aanhang van de Draken staakten wegens een stadionverbod voor de voorzitter van de Ultras. Voorzitter Vincenzo Lomanto reageert op het verbod.

“Het is jammer. We steunen Bergen al tien jaar zowel in België als over de landsgrenzen heen. Zo gingen we bijvoorbeeld naar de vriendschappelijke wedstrijden in Luxemburg en in Nederland. We zijn geen muziekgroep. Wij hebben, net zoals iedereen, het recht om te protesteren als we een gebrek aan respect merken”, aldus Lomanto in La Dernière Heure.

De voorzitter van de Bergense Ultra’s vreest dat de situatie zal verergeren. “Bij Standard werden we behandeld als vee. En wat het verbod betreft, dat is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Resultaat: de twee ‘capo’s, die de gezangen organiseren zullen binnenkort ook worden verbannen. Mijn beste vriend heeft ook zo’n sanctie opgelopen, na een verbaal dispuut met twee Standard-supporters. We lijden onder de aanvallen van de politie, terwijl het hier slechts om folklore gaat.”

Zulke acties als die van tegen AA Gent zullen niet gauw meer plaatsvinden. De supporters wilden enkel de boodschap naar buiten brengen en zullen hun team vanaf zaterdag opnieuw volop steunen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties