Bergkamp genoemd als nieuwe trainer Swansea

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Bergkamp genoemd als nieuwe trainer Swansea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Swansea lijkt zijn coach Michael Laudrup al te verliezen na amper één jaar. De Deen zou de topkandidaat zijn om José Mourinho op te volgen bij Real Madrid. De Engelse club is al op zoek naar een mogelijke vervanger en stuitte daarbij op Dennis Bergkamp.

De Nederlander is momenteel aan de slag bij Ajax, waar hij assistent-trainer is van Frank De Boer. Swansea zou in de non-flying Dutchman de geknipte opvolger zien om huidig coach Michael Laudrup op te volgen.

Frank De Boer vreest echter niet dat hij zijn assistent zal verliezen aan de Engelse bekerwinnaar. “Zoals ik het begrepen heb, ambieert Dennis niet meteen een carrière als hoofdtrainer. Hij vindt het heerlijk om in de luwte te werken”, liet de hoofdcoach van Ajax verstaan in de Nederlandse media.

Verder raakte ook bekend dat Arsenal van plan is om een standbeeld te plaatsen buiten het Emirates Stadium van zijn voormalige nummer 10. Als alles goed verloopt zou het standbeeld tegen begin volgend seizoen opgetrokken worden naast monumenten als Tony Adams, Herbert Chapman en Thierry Henry. Bergkamp speelde maar liefst elf seizoenen voor The Gunners en is één van de absolute publiekslievelingen van het Londense publiek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties