Interview Mirallas "Moeten 6/6 halen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Mirallas "Moeten 6/6 halen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels nemen het vrijdag en dinsdag op tegen Macedonië. De ambitie is bij elke speler van de selectie dezelfde, zes op zes is een must. Kevin Mirallas kijkt ook verder dan de eigen ploeg.

Sander De Graeve in Zaventem

"Volgens mij gaat Kroatië punten laten liggen tegen Servië. Als we tegen Macedonië zes op zes halen, kunnen we de Kroaten dus afhouden", aldus de winger van Everton. "Als we naar Brazilië willen, is de opdracht duidelijk: tweemaal winnen."

Mirallas beseft wel dat het niet makkelijk wordt tegen Macedonië. "Ik ken enkel Goran Pandev, de rest eigenlijk niet. Ik weet wel dat er bij Macedonië een sterk defensief blok staat. Ze hebben een erg goede organisatie."

Mirallas kent op zijn positie veel concurrentie bij de Rode Duivels, maar speelde toch in elke kwalificatie-interland mee. "De coach heeft inderdaad veel opties. Het is aan de spelers om te tonen dat ze die stek verdienen. Iedereen is er klaar voor. Wie speelt is echter niet het belangrijkste. Als één van mijn rechtstreekse concurrenten scoort, zal ik ook blij zijn."

Mirallas is één van de vele Rode Duivels die zijn brood in Engeland verdient. Er is over het kanaal veel aandacht voor de Belgen. "Er wordt vaak over ons gepraat op televisie. Ook in het stadion hangen veel Belgische vlaggen, dat doet me plezier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties