Interview Waasland-Beveren is blij dat het zich kon handhaven

Waasland-Beveren is blij dat het zich kon handhaven
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play-offs? Onze redactie deed een rondvraag.

Door Aernout Van Lindt

Waasland-Beveren zat aan het begin van het seizoen bij de ploegen die werden getipt om play-off III te moeten spelen. Na een moeizame start wist de club uit het Waasland zich nog vrij makkelijk te handhaven in eerste klasse.

Daar is Wim Van Goethem, secretaris van de supportersfederatie van Waasland-Beveren, enorm tevreden mee: “Ik ben blij dat we ons konden redden. Het was vooraf onze hoop om in eerste te kunnen blijven. Iedereen dacht dat we ons zeker niet vlot gingen redden, maar we hebben het behoud sneller kunnen verzekeren dan gedacht. Dat was voor ons zeker een ontlading.”

“Het was extra mooi dat we het behoud konden verzekeren tegen aartsrivaal Lokeren. Maar het hoogtepunt van het seizoen is misschien wel gewoon dat we nog eens in eerste klasse mochten spelen. Een verplaatsing naar Dour is iets helemaal anders dan gaan spelen in Genk of Standard. Spelen voor minder dan 1000 supporters is nooit leuk, dus is het nu plezanter voor iedereen.”

“Merci Geeraerd”

Tijdens het seizoen kreeg Waasland-Beveren af te rekenen met een trainerswissel. Dirk Geeraerd kreeg het team niet op de rails en werd bedankt voor bewezen diensten. Onder Glen De Boeck lukte het wel. “Toch moeten we merci zeggen aan Dirk Geeraerd om ons in eerste klasse te brengen. Het gevoel was al van meet af aan dit seizoen goed. In tweede klasse hadden we ook niet altijd de beste ploeg, maar vaak misschien wel de beste kleedkamer. Het ontslag van Geeraerd na het verlies tegen Club Brugge was dan ook een dieptepunt dit seizoen.”

“Met Glen De Boeck is het allemaal snel gegaan. De spelers hebben zijn systeem snel opgepikt. Alle spelers hoopten ook dat de trainer zou blijven, wat ook aantoont dat het goed gaat en dat de samenwerking vlot verloopt. Remacle en De Smet zijn bovendien enorme aanwinsten gebleken, dus dat is ook deels een reden van het succes.”

“Geen schrik hebben in play-off II”

Na een zorgeloos seizoenseinde zit er voor Waasland-Beveren misschien wel een stunt in tijdens de play-offs. “Ik denk dat we moeten realistisch zijn in play-off II, maar verder dromen mag natuurlijk altijd. We moeten geen schrik hebben, want ik denk dat alle vier de ploegen in onze groep aan elkaar gewaagd zullen zijn. Ik vermoed wel dat KV Mechelen kwalitatief de beste ploeg heeft. Het zal misschien ook van de kleine dingen afhangen en van wie waar puntjes laat liggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties