Interview "Blessures gooiden roet in het eten"

Jens Van der Borght
| 7 reacties
"Blessures gooiden roet in het eten"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play-offs? Onze redactie deed een rondvraag.

KV Mechelen draaide een rustig seizoen in de middenmoot van het klassement. Het werd na de reguliere competitie ingedeeld in een poule met Waasland-Beveren, Charleroi en OH Leuven. We belden Bart Van de Velde, voorzitter van Yellow Red Flanders, om te horen wat hij vond van het seizoen van de Kakkers.

Op de vraag of de supportersclub tevreden was over het seizoen van KV Mechelen, was Van de Velde duidelijk: “Voor ons is het seizoen wat tegenvallend uitgedraaid. Wij hadden enkele leuke transfers gedaan, zowel in de zomer (Pedersen, Pacovski, Van Damme, Enevoldsen, De Petter, Junker en Bateau) als in de winter (Rits en Vandam). Er zaten zeker goede prestaties tussen in de reguliere competitie, maar een blessuregolf heeft roet in het eten gegooid.”

Deense kolonie

Deze zomer vervoegden maar liefst drie Denen de selectie van KV Mechelen. “Enevoldsen was te wisselvallig. Junker vonden wij, in tegenstelling tot verschillende anderen, zeker goed genoeg. Wij vonden hier op de supportersclub dat hij niet op de juiste manier werd uitgespeeld. Hij stond bij ons altijd op een eiland terwijl hij bij Roda JC in een tweespitsensysteem wel rendeerde. Daar speelde hij samen met Malki en je zag ook dat zijn prestaties beter waren met een extra spits naast hem”, aldus Van de Velde.

“Maar vooral Pedersen heeft een enorme indruk op ons gemaakt. Die is gewoon top! Normaal is hij tegen de start van PO II terug en daar gaan we nog plezier aan beleven.” Zijn toekomst bleef voor de voorzitter wel een groot vraagteken. “Ik vermoed dat hij deze zomer nog blijft. Maar in de winter of volgende zomer vertrekt hij zeker. Je ziet dat hij een niveau hoger aankan dan KV Mechelen.”

“Play-off II leeft hier niet”

“Wij interesseren ons weinig voor play-off II. Binnen onze supportersclub leeft het niet en ook bij de meeste andere supportersclubs delen ze dezelfde mening. Wij gaan sowieso alle thuiswedstrijden zien, maar we weten nog niet of we bussen inleggen om opnieuw een verplaatsing te maken naar Charleroi bijvoorbeeld.”, vertelt Van de Velde.

Toch probeert de voorzitter van Yellow Red Flanders ook het positieve te zien van PO II. “We zitten in een groep waarin er zeker mogelijkheden zijn om eerste te eindigen. Mits de poule gewonnen wordt, heb je daarna een leuke finalewedstrijd te goed tegen bijvoorbeeld Kortrijk of Gent.”

Ook hoopt hij dat in de volgende wedstrijden de jongeren hun kans zullen krijgen. “In de wedstrijd tegen Zulte Waregem kreeg Karahmet al zijn kans. Van Tricht kreeg aan het begin van het seizoen zijn kans, maar zakte wat weg. Als de jeugd in de volgende matchen hun kans krijgt, hoop ik dat ze ook hun stempel kunnen drukken, om zo een basisplaats af te dwingen. Maar natuurlijk is dat niet zo makkelijk, want er is dit seizoen veel concurrentie op KV Mechelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties