Interview "Als het om de knikkers gaat, komt de klasse naar boven"

Frank Deckers
| 6 reacties
"Als het om de knikkers gaat, komt de klasse naar boven"
Foto: © SC

Dit weekend gaan de play-offs van start. Onze redactie interviewde een ex-speler van de ploegen uit play-off I Marc Hendrickx praatte met ons over Anderlecht. De middenvelder speelde tussen 2001 en 2004 voor de huidige landskampioen en won er in zijn laatste seizoen de titel.

Marc Hendrickx begon zijn carrière bij Lommel SK, na vier jaar haalde KRC Genk de middenvelder daar weg. Bij Genk won Hendrickx twee keer de beker van België en één keer de landstitel. De Limburger speelde meer dan 140 wedstrijden voor Genk en kon daarin 18 keer scoren.

Na een succesvolle periode in Limburg trok Hendrickx naar Anderlecht. In het Astridpark werd hij de vervanger van Bart Goor. Onder leiding van Aimé Antheunis groeide de Limburger al snel uit tot een sterkhouder. De volgende seizoenen kwam Hendrickx minder vaak in actie maar hij won wel nog de titel met Paarswit.

Hendrickx voetbalde in de nadagen van zijn loopbaan nog voor Lokeren, Beerschot en Sint-Truiden. Zijn laatste kunstjes op het hoogste niveau liet hij zien bij Eupen.

“De titel moet”

De huidige landskampioen heeft het de laatste weken niet makkelijk. “Anderlecht heeft de spanning er zelf terug in gebracht. Ze hebben onnodig veel punten laten liggen waardoor de play-offs toch spannend gaan worden. Maar Paarswit moet de titel wel winnen, als dat niet lukt hebben ze het wel erg laten afweten na nieuwjaar”, aldus Hendrickx aan Voetbalkrant.com.

“De voorbije jaren bleek wel vaker dat Anderlecht het tijdens de terugronde moeilijker had. Maar eens het om de knikkers gaat gaan, denk ik dat ze het klassenverschil wel gaan tonen.”

De ploegen in play-off I zijn aan elkaar gewaagd. “Ik denk niet dat er één ploeg bovenuit gaat steken in play-off I, de laatste weken presteren alle teams beter”, vindt Hendrickx. “Anderlecht moet zich ook niet focussen op één ploeg, iedere wedstrijd is belangrijk in deze fase van de competitie en ze moeten koste wat het kost de titel binnen halen.”

Brede kern

“De voorbije maanden was de landskampioen ook niet zichzelf. De spelers kwamen moeizamer uit hun startblokken en voetbalde ook minder gefocust, iets wat vroeger totaal omgekeerd was. Het liep niet op zijn Anderlechts in het Astridpark maar ik ben er van overtuigd dat eens de play-offs begonnen zijn, de ploeg terug op topniveau gaat presteren."

"Als de eindmeet in zicht komt, moeten de spelers zich wel voor honderd procent geven. Anderlecht heeft ook een brede kern, als een paar spelers het laten afweten zijn er altijd vervangers die staan te popelen om zich te bewijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties