"Liever tegen Anderlecht dan tegen Club"

"Liever tegen Anderlecht dan tegen Club"
Foto: © SC

Standard begint maandag aan de play-off I op het veld van Club Brugge. Mircea Rednic is niet echt blij met die eerste wedstrijd. "Begonnen wij normaal niet op Anderlecht?"

"Dat was beter geweest", zegt Rednic in Het Laatste Nieuws. "Omdat Anderlecht sinds de winterstop niet goed bezig is, terwijl Club Brugge in een positieve spiraal zit. Ik heb de aanpak van Garrido ontleed. Mijn Spaanse collega levert uitstekend werk. De individuele kwaliteit was er. Hij heeft er een stevige ploeg van gemaakt."

"Op een EK, een WK of in een minicompetitie zoals deze play-offs is de eerste match altijd uitermate belangrijk. Het resultaat van die match kan de rest van de campagne beïnvloeden of zelfs hypothekeren. Er wacht ons op Brugge een loodzwaar duel dat we, om goed te zijn, niet mogen verliezen."

Rednic heeft nog zorgen voor aanvang van de play-off I. "Ik stel vast dat we de minst homogene ploeg zijn van de zes. Dat is het gevolg van de trainerswissel en het komen en gaan binnen de kern. We zitten inmiddels al aan 33 opgestelde spelers. Neem Genk bijvoorbeeld. Die hebben een basisploeg waar ze nauwelijks van afwijken", aldus de Roemeense trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties