Interview Meert: "Zulte Waregem wordt kampioen"

Conrad Grayson
| 40 reacties
Meert: "Zulte Waregem wordt kampioen"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Dit weekend gaan de play-offs van start. Onze redactie interviewde een ex-speler of ex-bestuurslid van de ploegen uit play-off I en play-off III. Stijn Meert praatte met Voetbalkrant over het seizoen van Zulte Waregem en de verwachtingen voor play-off I.

Stijn Meert begon in 2002 in tweede klasse bij de nieuwe fusieclub Zulte Waregem, onder leiding van trainer Francky Dury. Hij ontpopte zich tot een echte leider op en naast het veld. Meert beschikte over enorme werkkracht en promoveerde met Zulte Waregem na drie seizoenen naar de eerste voetbalklasse.

In eerste klasse stond Zulte Waregem ook meteen bekend als de stuntploeg die het de beste clubs moeilijk kon maken. De West-Vlaamse middenvelder won meteen de Beker van België en dwong op die manier Europees voetbal af tijdens het seizoen van 2006-2007. Meert verliet in 2011 Zulte Waregem na negen jaar van trouwe dienst en speelt momenteel weer in tweede klasse bij Oudenaarde.

Zulte Waregem heeft momenteel een samenwerkingsproject met een secundaire school in Groenhove. Elitespelers krijgen de mogelijkheid om, onder leiding van Stijn Meert, op een paar momenten in de week samen te trainen.

“Ze spelen met een gevoel waarbij alles kan en alles mag”

Stijn Meert was verrast dat Zulte Waregem zo een hoog niveau haalde, maar dat was niet het enige. Wat hem nog meer verbaasde, was dat Zulte Waregem dat niveau ook het hele seizoen kon blijven aanhouden.

“De kracht van Zulte Waregem schuilt dit seizoen in het feit dat ze bijna geen mentale dipjes hebben gehad en dat zij dat uniek niveau nooit kwijt zijn geraakt. Ze spelen met een gevoel waarbij alles kan en alles mag. Zij konden bijvoorbeeld thuis tegen Bergen verliezen en het de week erna op verplaatsing weer probleemloos rechtzetten", aldus de West-Vlaming aan Voetbalkrant.

Dan rijst er natuurlijk de vraag of ze in staat zijn om dat niveau ook in de play-offs aan te houden, waar elke wedstrijd een topper is.

“Het is echt kwaliteitsvoetbal geworden”

De ex-speler van Zulte Waregem durft zelfs zeggen dat de huidige generatie nog sterker is, dan de generatie waar hij bij speelde. “Ik zie ze regelmatig trainen. Ik probeer dan terug te denken aan mijn tijd bij Zulte Waregem toen wij Europees speelden en ik kan zeggen dat het niveau nu hoger ligt.”

“Wij waren hardwerkende gasten, die werkten voor elke bal. Nu zie je ze meer op kwaliteit teren. Het is echt kwaliteitsvoetbal geworden.”

Meert sprak niet van één uitblinker. “Iedereen moet top zijn, anders draait de ploeg niet. Ik zou natuurlijk kunnen zeggen dat Berrier de uitblinker van het seizoen was, want het is een schitterende voetballer, maar iedereen was gewoon top.”

“Steve Colpaert, Karel D’Haene, Sammy Bossut, enzovoort zijn allemaal spelers met liefde voor de club. Dat zijn trouwens spelers die er vijf jaar geleden ook waren, maar die nu in niveau en maturiteit toch nog wat gegroeid zijn. Ik herinner me zelfs nog Naessens die als jonge snotter van 16 jaar in de eerste ploeg kwam (lacht).”

We stelden de vraag wie volgens Meert play-off I zou winnen. “Ik geloof erin dat Zulte Waregem kampioen wordt. Ze zijn nu zo ver gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat ze kunnen stunten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties