"Met zes sta je sterker dan met vier"

Frank Deckers
| 0 reacties
"Met zes sta je sterker dan met vier"
Foto: © SC

Alexandre Boucaut is tevreden dat er zes scheidsrechters aanwezig gaan zijn bij de play-off- matchen. Boucaut was zelf al een aantal keer vijfde scheidsrechter tijdens een Europese wedstrijd. "Met zes sta je sterker dan met vier."

“De taken moeten goed verdeeld worden. Het moet absoluut duidelijk zijn wie wat doet en waar, wanneer en hoe je dat doet”, aldus Boucaut in Het Laatste Nieuws. “Zo wordt vermeden dat iedereen tegelijk in je oortje begint te roepen. Als dat allemaal fijn georkestreerd is, kan arbitrage niet beter werken.

“De scheidsrechter staat minder alleen. Hij heeft het voordeel dat hij met meer vertrouwen beslissingen kan nemen, als die ondersteund worden door betrouwbare informatie van zijn collega’s. Daar komt bij dat de spelers ook meer ogen op zich gericht zullen voelen in het strafschopgebied en dus minder geneigd zullen zijn om de boel proberen te belazeren”, zegt Boucaut.

“De taak van de vijfde scheidsrechter moet niet onderschat worden. Tijdens een volledige wedstrijd moet hij misschien maar één keer ingrijpen, maar daarvoor moet hij wel de hele wedstrijd honderd procent geconcentreerd blijven. Dat is heel belangrijk”, laat de scheidsrechter weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties