Interview Vidarsson: "Bij winst ligt de strijd weer helemaal open"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Vidarsson: "Bij winst ligt de strijd weer helemaal open"
Foto: © SC

Door de nederlaag tegen Beerschot staat Cercle voor een loodzware opdracht in play-off III. Arnar Vidarsson relativeert: "Elke match is moeilijk." Tegelijkertijd blijft hij strijdvaardig: "Volgende week gaan we voor de drie punten."

Door Robby Morren

Cercle begon nochtans goed op het Kiel en greep Beerschot in de aanvangsfase bij de keel. Daarna verwaterde het spel en wisten de Ratten het tij te keren. "Wij hebben de match tijdens de eerste helft goed gecontroleerd, we waren de betere ploeg. We creëerden enkele halve kansjes maar we gaven eigenlijk niets weg. Ons tactisch plan klopte", analyseert Vidarsson.

"Ook in de tweede helft was er in principe niets aan de hand, hoewel Beerschot een kans kreeg via Raman." Diezelfde Raman scoorde het winnende doelpunt na een hoekschop. "Dan was er die stilstaande fase die de wedstrijd openbrak. Wij hebben de kansjes die wij kregen op de gelijkmaker niet benut. Het was een wedstrijd die wij niet hadden moeten verliezen."

Coach heeft gelijk

Foeke Booy was niet te spreken over het feit dat zijn troepen opnieuw een goal incasseerden na een spelhervatting. "Het is logisch dat de coach boos is omwille van die goal. Hij heeft daar gelijk in, dat mag niet gebeuren. Wij worstelen dit seizoen met die stilstaande fases. Het is de concentratie en de details die niet in ons voordeel vallen. Wij moeten daar blijven aan werken en trachten volgende week die gaatjes dicht te maken."

Match meer winnen

Cercle staat nu voor een bijzonder moeilijke opdracht. Het telt nu al 6 punten minder dan Beerschot, winst is een must volgende week. "Elke voetbalwedstrijd is moeilijk", relativeert de middenvelder. "Volgende week spelen wij thuis en dan gaan we voor de drie punten. Als dat lukt, dan ligt de strijd weer open. Er zijn nog 4 wedstrijden en wij moeten gewoon zorgen dat we een wedstrijd meer winnen dan Beerschot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties