Interview Persoons: "Wij zijn een sterk geheel"

Conrad Grayson
| 3 reacties
Persoons: "Wij zijn een sterk geheel"
Foto: © SC

Koen Persoons is aan zijn derde seizoen bezig bij Sporting Lokeren en sprak met Voetbalkrant over de play-offs en de wedstrijd tegen Club Brugge vanavond.

“Wij zijn een sterk geheel”

Het is voor Sporting Lokeren een goed moment om toe te slaan. Zowel Anderlecht als Club Brugge verloren vorige zaterdag op eigen veld. Winst is een must om de andere clubs in het vizier te houden. Dat vond ook Lokeren-speler Koen Persoons.

“Lokeren heeft ambitie om voor de vierde plaats te gaan. Dat betekent dat we thuis geen punten mogen laten liggen. Ook buitenshuis moeten we zoveel mogelijk punten pakken, zoals we dat vorige week bij Zulte Waregem hebben gedaan.”

Lokeren ontvangt vanavond Club Brugge in het Daknamstadion. De Bruggelingen verkeren zeker niet in hun beste vorm, maar dat speelt volgens Persoons geen enkele rol. Het zal in ieder geval een spannende wedstrijd worden.

“Enerzijds beschikt Club Brugge over meer kwaliteit dan wij, maar anderzijds zijn we een heel sterk geheel. Een goede organisatie is één van onze grootste troeven. Wij zijn zeker in staat om Club Brugge vanavond pijn te doen.”

Club Brugge verloor haar eerste wedstrijd op eigen veld tegen Standard. Dat kan zowel in het voordeel, als in het nadeel spelen van Lokeren.

“Eigenlijk zijn we niet echt bezig met de resultaten van andere ploegen. Club Brugge zal met veel strijdlust en goede moed naar Lokeren afzakken en dat is het enige waar wij ons op voorbereiden.”

“Wij hopen op een stunt”

Persoons wil vanavond de drie punten in eigen huis houden. Bij verlies zou Lokeren wel eens in de problemen kunnen komen.

“Als we vanavond verliezen, riskeren we als enige ploeg achterop te geraken. We willen echt een rol van betekenis spelen in play-off I”, aldus Persoons aan Voetbalkrant.

“De eerste speeldag was voor iedereen al een verrassing: wij speelden gelijk op Zulte Waregem en zowel Club Brugge als Anderlecht verloren thuis drie punten. Alles is mogelijk in play-off I en wij hopen op een stunt.”

“Lokeren is klaar voor Europees voetbal”

Volgens Persoons is Lokeren klaar voor Europees voetbal. Zo kon het vorig jaar al wat ervaring opdoen tegen het Tsjechische Plzeň.

“Natuurlijk zouden we ons dan eerst nog voorbij twee barragewedstrijden moeten knokken, maar de honger is groot om nog eens Europees voetbal te spelen. Moest het zover komen, dan denk ik wel dat we daar als ploeg klaar voor zijn.”

“Vorig jaar hebben we inderdaad veel geleerd uit de dubbele confrontatie tegen Plzeň. Als bekerwinnaar mochten we Europees voetbal spelen en in de laatste voorronde werden we nipt uitgeschakeld door de Tsjechen. Als je ziet welk parcours ze achteraf nog hebben afgelegd, dan denk ik dat we fier mogen zijn op onszelf.”

Tot slot vroegen we Persoons nog welke ploeg volgens hem play-off I wint. “Als je naar het hele seizoen kijkt, dan zou Anderlecht de verdiende winnaar zijn, maar in dit nieuwe systeem kan alles. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan en er zullen volgens mij nog veel verrassingen uit de bus komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties