Reactie Suarez: "Mbokani kan ook voor mij belangrijk zijn"

Suarez: "Mbokani kan ook voor mij belangrijk zijn"
Foto: © SC

Matias Suarez kreeg de ondankbare taak om helemaal alleen op te tornen tegen de solide verdediging van Standard. De Argentijn schikte zich in zijn rol, maar het is duidelijk dat diepe spits niet echt zijn plaats is.

Suarez rendeert beter als hij meer uit de tweede lijn kan komen. Tegen Standard was het een hele tijd wachten op bruikbare ballen. Helemaal de oude is hij ook niet, want te zien was bij een paar acties. "Nee, ik ben nog geen honderd procent", zei Suarez achteraf. "Misschien 85 op dit moment. Het was ook niet makkelijk voor mij daar vooraan. Kanu is ook fysiek te sterk voor mij. Ik stond een beetje geïsoleerd, maar ik speel waar de trainer me zet."

Toch was Suarez in de slotfase er nog bijna voorbij. "Ciman houdt me vast bij die fase. Het was misschien wel penalty", zei hij daarover. "Maar we mogen hier wel blij zijn met een punt. We voetbalden niet fantastisch."

Dat kan volgende week beter gaan als Dieumerci Mbokani uit schorsing terugkeert. Met de sterke Congolees in de spits kan ook de prestatiecurve van Suarez omhoog gaan. "Hij is een heel belangrijke speler voor ons en kan dat ook voor mij zijn ja. Met hem erbij zijn we weer sterker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties