Interview "Enkel een Duitse of Engelse club kan mij hier weghalen"

Frank Deckers
| 36 reacties
"Enkel een Duitse of Engelse club kan mij hier weghalen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Glenn Verbauwhede heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De doelman gaat de volgende twee jaar voetballen voor Mamelodi Sundowns FC in Zuid-Afrika. "De accommodatie is hier perfect dankzij het wereldkampioenschap."

Het stadion van Mamelodi Sundowns FC ligt in Pretoria, een zeer gevaarlijke stad in Zuid-Afrika. “Wij spelen enkel de wedstrijd in Pretoria”, aldus Verbauwhede. “Wij trainen en wonen in een zeer veilige buurt en we hebben genoeg bodyguards rond ons om onze veiligheid te garanderen”, zegt de keeper.

De ex-doelman van Club Brugge had meerdere gegadigden in Zuid-Afrika. “Ik had drie aanbiedingen op zak. De andere ploegen waren Orlando Pirates en Ajax Capetown, maar ik heb toch gekozen voor Mamelodi Sundowns. Het totaalplaatje klopt bij deze club.”

Momenteel staat de ploeg op de elfde plaats in de Zuid-Afrikaanse competitie. “De club beleeft een teleurstellend seizoen”, zegt Verbauwhede. “Maar de eigenaar van de club is een heel rijke man en beschouwt dit als zijn speeltje. Volgend jaar moeten we meestrijden voor de titel en we moeten ook ver geraken in de Afrikaanse Champions League”, aldus de doelman. “We kunnen wel nog de beker winnen dit seizoen.”

Verbauwhede heeft het goed in Afrika en is niet van plan om snel terug te keren naar België. “De infrastructuur is hier beter dan in België. We spelen in de stadions van het wereldkampioenschap en de ABSA Premiership is populairder aan het worden. 22 miljoen Zuid-Afrikanen hebben een abonnement bij een club, dus de competitie zit zeker in de lift”, zegt Verbauwhede.

“Ik heb het naar mijn zin in Zuid-Afrika. Ik ben zeker van plan om hier twee jaar te blijven, ik heb een contract van twee jaar met een optie voor één bijkomend jaar”, laat Verbauwhede weten. “Een terugkeer naar België zit er niet meteen in omdat het transferbedrag in mijn contract te hoog is voor Belgische clubs. Enkel voor ploegen uit Duitsland en Engeland staat er een uitzondering in mijn contract”, zegt de doelman. “Vorig jaar was ik zo goed als rond met Southampton maar die transfer is op het laatste moment afgeketst.”

De keeper is ook tevreden van het niveau in Zuid-Afrika. “De ABSA Premiership is zeker geen zwakke competitie. Er worden ieder jaar jongens getransfereerd naar Engeland en dat gebeurt niet als de competitie niets voorstelt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties