Interview "Anderlecht is nog steeds de grote favoriet"

Fabian Morren
| 91 reacties
"Anderlecht is nog steeds de grote favoriet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com bekijkt de komende dagen met een aantal analisten wie nu eigenlijk de echte titelfavoriet is. Gille Van Binst (ex-Anderlecht) trapt ons titeldebat op gang. Hij tipt nog steeds op Anderlecht.

Door Frank Deckers

“Anderlecht blijft in mijn ogen de grote favoriet”, aldus Gille van Binst. “Paars-wit kent op dit moment een slechte periode, maar nu gaat de stress beginnen bij Zulte Waregem. Met alle respect voor Essevee, maar volgens mij worden zij geen kampioen.”

“Voor de spanning van de competitie is het geweldig dat Zulte Waregem zo ver geraakt”, vindt Van Binst. “Als Genk en Standard hadden gewonnen kwamen zij ook tot op één punt en dan was de spanning echt om te snijden."

"Hou maar rekening met Club Brugge"

"Dit weekend wordt cruciaal voor Anderlecht. Zulte Waregem moet naar Standard en ik denk dat ze daar gaan verliezen. Als Anderlecht dan kan winnen tegen Brugge gaan ze het niet meer uit handen geven. Als het omgekeerd is, wordt het nog moeilijk, maar ik denk niet dat Zulte Waregem gaat winnen.”

“We moeten niet vergeten dat Anderlecht nog thuis moet spelen tegen Zulte Waregem”, blikt Van Binst vooruit. “We moeten het thuisvoordeel op Anderlecht niet onderschatten, zeker als het om de titel gaat.”

Genk niet
“Voor de play-offs had ik getipt op Genk als scherprechter, maar die spelen zo onregelmatig waardoor ik denk dat Club Brugge het nu gaat worden tijdens deze play-offs. Als ze kunnen winnen van Anderlecht, eindigen ze nog heel dicht. Anderlecht en Zulte Waregem moeten nog gaan uitkijken met de Bruggelingen want ze hebben tegen Genk bewezen dat ze uit het niets kunnen uithalen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties