Bacca: "Zelfs de allergrootste spitsen maken niet elke kans af"

Bacca: "Zelfs de allergrootste spitsen maken niet elke kans af"
Foto: © SC

Carlos Bacca scoorde zondag de belangrijke openingstreffer tegen Racing Genk. De Colombiaan zit al aan 23 doelpunten, maar miste op het veld van de Limburgers ook een aantal opgelegde kansen.

En dat steekt wel een beetje. "Ik besef zelf ook dat ik trefzekerder moet worden. Daarom werk ik ook elke dag hard op training: omdat ik weet dat ik me nog kan verbeteren. En dat zal ik ook doen", zegt hij in HLN. "Jezelf beter maken is ook een kwaliteit als voetballer. Hopelijk kan ik de volgende keer twee keer scoren uit twee kansen. Maar zelfs de allergrootste spitsen maken niet elke kans af."

Een verklaring kan zijn dat Bacca ook heel wat werk moet verrichten en daardoor minder fris voor doel verschijnt, zoals Vadis Odjidja na de match aangaf. "Ik geef me altijd honderd procent. Vadis heeft zeker een punt dat ik voor doel frisser zou kunnen zijn. Maar je moet ook verder kijken dan de match op Genk. We hadden eerst die fysiek veeleisende topper op Anderlecht en vier dagen later was er alweer Zulte Waregem. Waardoor we maar drie dagen hadden om niet alleen fysiek te recupereren, maar ook mentaal. Want die nederlaag was toch zwaar aangekomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties