Interview Severeyns: "In het licht van de eerlijkheid hoop ik dat Anderlecht het haalt"

Severeyns: "In het licht van de eerlijkheid hoop ik dat Anderlecht het haalt"
Foto: © SC

Voetbalkrant.com bekijkt de komende dagen met een aantal analisten wie nu eigenlijk de echte titelfavoriet is. Coryfee Cisse Severeyns is na Gille Van Binst de tweede die zijn mening mag geven in ons titeldebat. "Na dit weekend kan alles op een hoopje staan."

Severeyns weet het ook niet goed meer. "Vorige week zei ik je nog dat Anderlecht nog steeds de beste papieren heeft, maar na de wedstrijd tegen Zulte Waregem gezien te hebben, begin ik toch te twijfelen", aldus de voormalige aanvaller van onder meer Antwerp. "Ik heb alle wedstrijden gezien. Zulte Waregem-Anderlecht was niet van het hoogste niveau, maar Essevee drukt wel zijn stempel. Je mag tegen die ploeg niet op achterstand komen. Maar dat neemt niet weg dat Anderlecht veel beter moet kunnen."

"Zulte Waregem heeft misschien niet de individuele kwaliteiten die Anderlecht heeft, maar het is een echte ploeg. En ze zijn fantastisch op de tegenaanval. Die play-offs kunnen qua spanning niet meer beter worden, denk ik. Qua spelniveau wel, want dat is nog niet helemaal top geweest."

"Als Standard verder doet zoals ze bezig waren,
zie ik ze nog meedoen"

Een kampioen aanduiden is op dit moment onmogelijk, want na dit weekend is het mogelijk dat Club Brugge en Standard zich ook weer in de debatten komen mengen. "Standard speelt het beste voetbal in deze play-offs, vind ik. Voor de wedstrijd tegen Lokeren leken ze op weg naar de top. Maar zelfs in die wedstrijd waren ze in de eerste helft beter. Maar als die verder doen zoals ze bezig waren, zie ik ze nog meestrijden", gelooft Severeyns.

En met Club Brugge-Anderlecht staat er nog een cruciale wedstrijd op het programma. "Als Brugge wint staan ze daar weer op een hoopje hé. En stel je voor dat ook Lokeren wint! Dan wordt het helemaal koffiedik kijken."

"Hoeveel wedstrijden heeft Mbokani al gespeeld
sinds hij van de Afrika Cup terugkwam?"

Severeyns vertelt al een heel seizoen lang dat Anderlecht de titel gaat pakken, maar hij ziet ook de oorzaken waarom het nu minder loopt. "Iedereen spreekt over de druk, maar volgens mij ligt het daar niet echt aan. Er zijn veel te veel spelers uit vorm, je ziet ook dat er vermoeidheid heerst en al die schorsingen en blessures helpen ook niet echt. Hoeveel wedstrijden heeft Mbokani gespeeld sinds hij terug kwam van de Afrika Cup? En je hoop op jongens als Suarez en Cyriac zetten die bijna een jaar niet meer speelden, kan ook niet. Je kan niet verwachten dat zij direct de ploeg gaan dragen. En daarbij komt dat ze ook al heel veel wedstrijden gespeeld hebben. Europees, maar het zijn bijna ook allemaal internationals."

En datzelfde verhaal geldt ook voor Genk. "Ze gingen ver Europees en dat weegt nu door. Kijk naar ploegen als Standard en Brugge. Die speelden heel wat minder en die kunnen daar nu misschien van profiteren. Bij Genk heb je ook dat De Ceulaer sinds Nieuwjaar constant met blessures sukkelde en dat Vossen niet 100 procent fit is. Dat speelt in deze fase allemaal mee", vindt Severeyns.

Toch gunt Severeyns de titel nog aan Anderlecht. "Het zou het eerlijkste zijn. Ik vind die halvering een soort van vervalsing. Ze stonden een heel jaar aan kop en het zou wel erg zuur zijn dat ze het nu laten liggen. Het zijn heel interessante play-offs, maar in het licht van de eerlijkheid hoop ik wel dat Anderlecht het haalt."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties