KV Kortrijk gaat stadion verbouwen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 32 reacties
KV Kortrijk gaat stadion verbouwen
Foto: © SC

Het Guldensporenstadion, thuishaven van KV Kortrijk krijgt een fikse opknapbeurt. Zo zullen de supporters met meer comfort én veiligheid ontvangen worden. De verbouwingen zijn nodig, want "stilstaan is achteruit gaan", aldus voorzitter Allijns.

Sander De Graeve in Kortrijk

Allijns werd op de persconferentie geflankeerd door burgemeester Vincent Van Quickenborne, het stadsbestuur heeft dan ook geen onbelangrijke rol in het dossier. “De investeringstoelage van 150.000 euro per jaar, gaan we voor deze zes jaar in één keer betalen. We gaan dus geen extra geld vrijmaken, maar de club kan er wel vroeger over beschikken”, aldus Van Quickenborne.

KV Kortrijk denkt ook aan een nieuw stadion, toch wordt er nu fors geïnvesteerd in het huidige Guldensporenstadion. “Het verhaal van het nieuwe stadion gaat niet in de diepvries en ook niet in de koelkast. Het zou echter onverantwoord om deze investeringen nu niet te doen. Een deel is nodig voor de veiligheid te waarborgen, maar ook de groei van de club op korte termijn is belangrijk. Voor het nieuwe stadion wachten we op een voorstel van de club”, gaat Van Quickenborne verder.

Enkele van de investeringen zullen ook gerecupereerd kunnen worden voor het nieuwe stadion. “Voor de rechtstreekse uitzendingen door rechtenhouder Telenet wordt de lichtcapaciteit verhoogd van 800 naar 1200 lux. Die lichtinstallatie zal, net als de led-reclamepanelen, ook in het nieuwe stadion gebruikt kunnen worden”, aldus voorzitter Joseph Allijns.

Wat verandert er nu precies aan het Guldensporenstadion? Luc Demeyere, voorzitter van het directiecomité, legt uit. “Op bevel van Binnenlandse Zaken worden het dak en de onderste veertien gradins van tribune 2 vervangen. Dit om de veiligheid van de supporters te verzekeren. Naast de lichtinstallatie krijgen rechtenhouders Sporting Telenet en VOO Foot ook een nieuw tv-platform, centraal in tribune 1.”

Verder komt er onderaan tribune 1, één grote VIP-ruimte. Er komen extra vakken outside seats. Dit is vooral belangrijk voor commerciële doeleinden. Er zullen dus supporters moeten verhuizen naar andere vakken, maar ook aan hen werd gedacht. “Het comfort van de modale supporter wordt verbeterd. Zo zal er aan tribune 2 een kantine voorzien worden. Zo zullen de supporters hun pint niet meer buiten in regen en wind moeten nuttigen zoals nu. Ook de kantine aan tribune 4 wordt onder handen genomen. Hier voegen we ook een sociaal luik toe. De verbouwing wordt in samenwerking met het VTI van Kortrijk gedaan. Zo krijgen die studenten praktijkervaring.”

In de eerste maanden van het seizoen 2013-2014 zouden de werken moeten afgerond zijn. Verder kon men ook meedelen dat de gesprekken met coach Vanhaezebrouck in een afrondende fase zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties