Verheyen: "Ik verwacht een open topper"

Conrad Grayson
| 4 reacties
Verheyen: "Ik verwacht een open topper"
Foto: © SC

Gert Verheyen liet zijn licht schijnen over de twee krakers van dit weekend, namelijk Club Brugge tegen Anderlecht en Standard tegen Zulte Waregem.

“Het is niet gemakkelijk om te voorspellen wie favoriet is in de wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht”, vertelde Verheyen aan Het Nieuwsblad.

“Zowel Club Brugge, als Anderlecht toonden al twee gezichten in deze play-offs. Het is koffiedik kijken in welke gedaante de ploegen voor de dag zullen komen. Club Brugge speelde in de play-offs goed buiten huis, en presteerde minder sterk in het eigen Jan Breydelstadion. En dat is vreemd.”

“Ik verwacht een open topper”

Beide ploegen hebben de punten broodnodig. Als Club Brugge nog tweede wil worden, moet het dit weekend de drie punten pakken. Anderlecht kan bij verlies mogelijk op vier punten van leider Zulte Waregem komen.

“Anderlecht verloor afgelopen weekend haar eerste plaats, maar daardoor kan de druk net minder worden in het Astridpark. Als je eerste staat en je voorsprong steeds ziet slinken, kan het mentaal makkelijker zijn om nu als tweede aan een inhaalrace te beginnen. Ik verwacht dan ook een open topper.”

“Zulte Waregem heeft het meeste indruk op mij gemaakt”

Zulte Waregem kon een mentale tik uitdelen aan de concurrentie, door te winnen van Anderlecht en Club Brugge in de voorbije twee wedstrijden.

“Zulte Waregem heeft in deze play-offs qua stabiliteit, mentaliteit en voetbal het meeste indruk op mij gemaakt. Al de rest niet”, aldus Verheyen. “Als het zondag ook nog eens wint van Standard, komt die tik twee keer zo hard aan. Een kloofje van 3 of 4 punten kan volstaan voor de titel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties