Interview Overmeire: "Europees ticket niet langer grootste focus"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Overmeire: "Europees ticket niet langer grootste focus"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren staat momenteel op een zesde stek in play-off I. Mits winst tegen Racing Genk doen de Oost-Vlamingen opnieuw mee voor de Europese plaatsen. "De ambitie is er om voor de vierde plaats te strijden ", aldus Killian Overmeire. "Maar we bekijken het match per match."

Cédric De Volder in Lokeren

Zaterdag komt Racing Genk op bezoek op Daknam. Bij Lokeren willen ze het kunstje van vorige week tegen Standard maar wat graag nog eens overdoen. De Rouches werden immers met 4-1 terug op de bus naar Luik gezet. “Die zege zorgde inderdaad voor extra vertrouwen”, blikt Overmeire terug in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Na de één op twaalf sloop er wat frustratie in de groep. In de volgende wedstrijden zullen we zien of de winst tegen Standard voor een klik zorgde.”

Mits winst tegen de Limburgers mengt Lokeren zich opnieuw in de strijd om de Europese plaatsen. Een ambitie die voor de play-offs werd verkondigd in de wandelgangen op Daknam. “Genk heeft een recente nul op zes te verwerken gekregen. Toch reken ik hen nog steeds tot één van de outsiders om de titel te pakken. Maar die vierde plaats en dat Europese ticket is niet langer de grootste focus. Maar de ambitie is er. We bekijken het gewoon match per match.”

“Na de één op twaalf sloop er frustratie in de groep. In de volgende wedstrijden zullen we zien of de winst tegen Standard voor een klik zorgde”

Toch hoopt momenteel elke Lokeren-supporter op een finalewedstrijd tussen Lokeren en KAA Gent met als inzet een toegangsbewijsje tot de Europa League. “We hebben nog een lange weg af te leggen voor we daar zullen staan”, lacht de aanvoerder van Sporting. “Maar laat ons hopen dat het lukt. Het Europees avontuur tegen Viktoria Plzen (Lokeren werd dit seizoen uitgeschakeld door de Tsjechen in de voorrondes van de Europa League, nvdr.) zit nog vers in het geheugen. Het zou fantastisch zijn om zoiets nog eens te mogen meemaken.”

De 27-jarige defensieve middenvelder kijkt momenteel vol ontzag naar de prestaties van Zulte Waregem. Waar ligt volgens hem het eindstation van zijn club? “Die jongens spelen een fantastisch seizoen. Maar het zou een drama zijn als ze nu naast Europees voetbal grijpen. Maar of Lokeren ooit zo’n seizoen kan draaien? Ik weet het niet. Alles moet meezitten, maar dan nog.”

En wie pakt dit seizoen de titel in de Jupiler Pro League? “Tot enkele weken geleden riep ik van de daken dat Anderlecht ongenaakbaar was. Maar nu durf ik er geen etiket op plakken. Iedereen wint van iedereen in deze nacompetitie. Twee wedstrijden en het klassement staat helemaal op zijn kop.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties