OFFICIEEL: Beerschot verdedigt licentiedossier niet voor het BAS

Frank Deckers
| 135 reacties
OFFICIEEL: Beerschot verdedigt licentiedossier niet voor het BAS
Foto: © SC

Nadat eerder op de dag al bekend werd gemaakt dat Beerschot AC minimum naar derde klasse zakt, heeft clubadvocaat Dirk De Maeseneer meer uitleg gegeven over de situatie.

“K. Beerschot AC zal zijn licentiedossier niet gaan verdedigen voor het BAS”, aldus De Maeseneer. “Niettegenstaande alle inspanningen van de heer Patrick Vanoppen en veelvoudige onderhandelingen namens de NV K. Beerschot AC, is het thans niet mogelijk gebleken voldoende geldmiddelen en garanties te genereren met het oog op een succesvolle verdediging voor het BAS”, zegt de advocaat van Beerschot.

“In die omstandigheden zullen het BAS en de raadslieden van de KBVB thans verwittigd worden van het feit dat de NV K. Beerschot AC afziet van haar verhaal tegen de beslissing van de Licentiecommissie voor hoger beroep van de Belgische voetbalbond. Dit houdt meteen ook in dat de NV K. Beerschot AC vanavond dus niet op de zitting van het BAS zal aanwezig zijn."

“NV K. Beerschot AC onderzoekt de mogelijkheden van een eventuele doorstart in derde afdeling, doch kan ook niet langer het scenario van een vereffening uitgesloten worden”, laat Dirk De Maeseneer weten. Als De Ratten failliet gaan moet de club zelfs naar vierde klasse of vierde provinciale zakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties