"Vanoppen heeft meer dan 10 miljoen geïnvesteerd in Beerschot"

Bjorn De Cock
| 54 reacties
"Vanoppen heeft meer dan 10 miljoen geïnvesteerd in Beerschot"
Foto: © SC

30 april is een zwarte dag geworden voor veel Beerschot-supporters. Dirk De Maeseneer, advocaat van de club, heeft uitleg gegeven over de afgelopen weken in het Eén-programma Terzake.

"Meneer Vanoppen neemt de verantwoordelijkheid op zich en geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt. Maar zo zijn er ook dingen die hij niet in de hand had. Door met een ploeg met potentie terecht te komen op een degradatieplaats krijg je minder televisierechten. Die ontwikkelingen zorgen voor moeilijkheden met investeerders. Dan krijg je het lastig."

"Vanoppen wou de laatste weken zelf nog geld in de club pompen. Wij hebben hem dat afgeraden. Meneer Vanoppen is een succesvol zakenman,  maar hiermee zou hij zichzelf in gevaar brengen. Hij heeft reeds meer dan tien miljoen euro uit eigen zak in de club gestopt."

"Er is de laatste drie weken nog intensief onderhandeld geweest met potentiële investeerders. Er waren drie groepen die interesse toonden om te investeren in de club. Er was de fameuze Oekraïnse groep investeerders die echt interesse had, maar de communicatie liep stroef. Ze hadden tevens een andere kijk op zakendoen."

"Dan was er nog een Duitse investeerdersgroep waarmee de relatie al eerder vertroebelde. Ondanks alles was het toch bijna gelukt om tot een samenwerking te komen. Tenslotte was er nog een groep mensen uit het Antwerpse die een oplossing voor de club zochten. Slechte communicatie zorgde ook daar voor een njet."

"Ik ga de bedragen die de laatste weken in de pers genoemd zijn met betrekking tot de schuldenlast niet ontkennen: we spreken inderdaad over een schuldenberg van zeventien tot negentien miljoen euro."

De club kijkt nu verder om te kijken of er een mogelijkheid is om een stamnummer over te nemen om zo alsnog in derde klasse te spelen. "Meneer Vanoppen vindt het vooral erg voor de mensen die hem gesteund hebben. Ook de fans van Beerschot AC zijn de dupe", besluit Dirk De Maeseneer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties