Top&Flop Brugse fans en de keuzes van Dury

Fabian Morren
| 355 reacties
Brugse fans en de keuzes van Dury
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

TOP

Gillet bevrijdt Anderlecht

Twee maanden moest hij de frustratie verbijten, maar zondag kon Guillaume Gillet weer in het eigen Constant Vanden Stockstadion aantreden. En hoe! John van den Brom zette hem weer op de rechtsachterpositie, maar dat deed hij voortreffelijk. Zowel defensief als offensief was Gillet ijzersterk en bovenal scoorde hij beide doelpunten. Zelfs de zo gevreesde strafschop werd feilloos én met veel zelfvertrouwen omgezet. Gillet was zonder discussie dé man zondag bij Anderlecht.

Onverslijtbaar

Bjorn Ruytinx is weer helemaal terug. 32 jaar maar nog lang niet versleten. Al kende hij wel veel blessureleed dit seizoen en waren er twijfels rond zijn vervolg. Andere clubs - onder meer uit tweede klasse - toonden al interesse. Maar kijk: Ruytinkx scoorde het belangrijke doelpunt tegen Waasland-Beveren waardoor nu OHL de finale van play-off II staat. Bovendien ligt er een nieuw contract op hem te wachten.

Brugse fans

In één woord top hoe de fans van Club Brugge reageerden bij de blessure van Lokeren-doelman Barry Copa. De Ivoriaan had zich zwaar geblesseerd en de supporters van de thuisploeg reageerden door zijn naam te scanderen. Nadien werd Copa van het veld gedragen en kreeg hij van het Jan Breydelstadion een staande ovatie. Het is een zeer mooie reactie van de Brugse fans en een voorbeeld voor vele anderen. Eerder trakteerden de supporters van Club Leye al eens op een spontaan applaus na zijn hattrick in het Jan Breydelstadion.

Milan Savic haalde onze selectie net niet. De Servische jeugdinternational van AA Gent maakte een zeer geslaagd debuut. Afspraak volgend seizoen wanneer hij basisspeler is bij de Buffalo's.

FLOP

De keuzes van Dury

Francky Dury maakte enkele gewaagde keuzes tegen Racing Genk en ze pakten vooral helemaal verkeerd uit. Hij liet verrassend Steve Colpaert op de bank en bracht Hinostroza - en niet Skulasson - in het elftal op Delaplace te vervangen. Bovendien kwam Bossut weer in het elftal, waar Bruzzese niet echt veel verweten kon worden. 0-4 was het uiteindelijke resultaat en Hinostroza werd nog voor rust naar de kant gehaald. Tel daar nog eens de blunder van Bossut bij. Neen, het was niet de meest geslaagde avond van Dury.

Blunderende vervanger van Copa

Jugoslav Lazic verving op Club Brugge de geblesseerde Barry Copa. De invalbeurt werd echter geen groot succes. Lazic acteerde onzeker en bezorgde ongewild de thuisploeg de drie punten in de slotfase. Op een schot van Refaelov wilde de doelman de bal met één hand wegboksen, maar dat pakte helemaal anders uit. Wel positief: na de wedstrijd gaf Lazic meteen zijn fout eerlijk toe tegenover de pers. 

Boze Jovanovic

Je hebt zo van die wedstrijden dat je naar de kant gehaald wordt en best ver in een hoekje gaat zitten en nadenkt over je prestatie. Wel, tegen Standard had Jovanovic weinig in te brengen tegen de terechte wissel van John van den Brom. De Serviër kon zijn vervanging echter niet begrijpen. Gebrek aan zelfkritiek? Feit was dat de reactie van Jovanovic ongepast was. De aanvaller passeerde van den Brom, vloekte en schopte uit frustratie tegen flesjes water. Dit had anders gekund, Jova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties