De Witte: "Play-off II kost ons geld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 57 reacties
De Witte: "Play-off II kost ons geld"
Foto: © SC

KAA Gent ligt nog steeds op koers voor een Europees ticket. Toch heeft play-off II wonden geslagen in het Jules Ottenstadion. "Volgend seizoen ambiëren we sowieso de elitegroep", vertelt Ivan De Witte.

De Buffalo’s kenden in play-off II amper moeite met Bergen, Lierse en KV Kortrijk. Ook De Witte is blij met de wederopstanding die zijn club na de jaarwisseling maakte. Al zal de voorzitter pas echt lachen als Gent volgend seizoen in het nieuwe Arteveldestadion Europees voetbal speelt.

“Extrasportief hebben we toch hinder ondervonden van de deelname aan play-off II”, vertelt de preses in Sport/Voetbalmagazine. “En dan wil ik onderstrepen dat we in Gent niet mogen klagen qua publieke belangstelling. Maar de nacompetitie zal ons geld kosten. We krijgen immers niets uit de pot van play-off I. Daarnaast is Gent één van de clubs die participeert in de pot van play-off II. Ik schat dat we gemakkelijk 200.000 euro verliezen. Hopelijk trekken we de balans nog recht in de resterende wedstrijden.”

Het mislopen van het elitegroepje doet nog pijn in de Oost-Vlaamse hoofdstad. “We hebben ons neergelegd bij het feit dat play-off II heel wat minder uitstraling heeft. De Champions League is ook veel groter dan de Europa League. En een grand cru smaakt heel wat beter dan een huiswijntje.”

De Buffalo’s maakten eerder al bekend dat Victor Fernandez volgend seizoen ook de Gentse troepen zal leiden. “Volgend seizoen ambiëren we sowieso play-off I. We zullen dan ook in functie van dat doel enkele nieuwkomers vastleggen. Ik heb er alleszins een goed oog in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties