Van Veldhoven: "Competitieformule is hopeloos"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 43 reacties
Van Veldhoven: "Competitieformule is hopeloos"
Foto: © SC

KV Mechelen leek bij aanvang van play-off II af te stevenen op een relatief gemakkelijke groepswinst. "Maar we slaagden er niet in om de favorietenrol te verzilveren", aldus Harm van Veldhoven.

Malinois leek in het slot van de reguliere competitie plots mee te doen om een ticket voor play-off I. Het werd echter het kleine broertje van de elitegroep in een poule met OH Leuven, Waasland-Beveren en Sporting Charleroi. Een matig doelpuntensaldo zorgt er nu echter voor dat het seizoen van KVM er op zit.

“Ik had graag die finale van play-off II gespeeld”, begint van Veldhoven zijn verhaal in Sport/Voetbalmagazine. “Maar we hadden het moeilijk om de favorietenrol te verzilveren. In play-off II willen de meeste ploegen gewoon de nul houden en daardoor kom je amper aan voetballen toe. Maar een tien op achttien is zo slecht nog niet.”

Van Veldhoven is echter geen fan van het huidige systeem op de Belgische velden. “De competitieformule is in mijn ogen hopeloos. Iedereen kent de regels van tevoren, maar als je op het einde van de rit wordt geconfronteerd met de rare kronkels (de oefenmeester doelt op het verlies op basis van doelsaldo, nvdr.) laat het pas echt een bittere smaak na.”

“In play-off I worden de punten gehalveerd”, gaat de Nederlander verder. “In play-off II start iedereen dan weer op gelijke voet. Ik ben dan ook van mening dat de klassering in de reguliere competitie de doorslag moet geven bij een gelijke stand in de poules. Een kampioenschap draait toch om een volledig seizoen? De liefhebbers opperen nu dat play-off I interessant is. Als je de punten na vijf speeldagen nog eens halveert, wordt het nog spannender.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties