Deinze behoudt kansen op tweede klasse

Deinze is in de eindronde van derdeklassers met 2-1 gaan verliezen op het veld van grote favoriet Racing Mechelen. Daarmee hebben de Oost-Vlamingen de terugwedstrijd meer dan gered.

Racing Mechelen werd tweede in de reguliere competitie in derde klasse, terwijl Deinze amper dertiende werd. De Mechelaars waren dan ook grote favoriet vooraf, maar op het veld was daar niet al te veel van te zien.

Sterker nog: de bezoekers openden op het kwartier de score via Feys. Daarna begonnen de troepen van Pister steeds meer druk uit te oefenen, maar dat leidde pas na de rust tot doelpunten.

Vlak na rust was er Tuteleers met de gelijkmaker, twintig minuten voor tijd maakte Laurent er zelfs 2-1 van voor de thuisploeg. Verder kwam Racing Mechelen niet meer, waardoor het zondag nog een spannende terugwedstrijd zal gaan worden in Deinze.