Interview Van Der Bruggen: "De steun van het publiek kan een speler doen groeien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Van Der Bruggen: "De steun van het publiek kan een speler doen groeien"
Foto: © SC

AA Gent maakte zijn favorietenrol waar en kijkt in de finale van play- off II OH Leuven in de ogen. Kersvers speler van het jaar Hannes Van Der Bruggen kijkt met vertrouwen vooruit, maar waarschuwt toch voor de kwaliteiten van Leuven.

Door Sander De Graeve

Van Der Bruggen verwacht geen makkelijke match in Leuven. “Ze zitten in een positieve flow, in de winning mood. Bovendien is het op Leuven altijd moeilijk, maar zoals we nu spelen moeten we van niemand schrik hebben. We mogen de tegenstrever wel niet onderschatten. Wel willen we natuurlijk winnen en ons spel opleggen.”

Leuven kan erg gevaarlijk zijn, het scoorde maar liefst vijf goals in één helft tegen KV Mechelen. “We weten dat het een ploeg is met veel snelheid en scorend vermogen. Op Charleroi hebben ze ook eens zwaar toegeslaan. We moeten ons daar tegen wapenen.”

“Ik denk dat de kwalificatie voor de finale wel verdiend is, als je kijkt naar onze resultaten in play-off II. Eigenlijk zijn er sinds Nieuwjaar heel wat veranderingen geweest. Die zijn goed uitgedraaid voor ons.”

“Buiten mijn en Mboyo’s wil werd er veel controverse gecreëerd rond die verkiezing tot speler van het jaar”

De veranderingen hielden ook de komst van heel wat nieuwe spelers in, waardoor Van Der Bruggen vaker naast de basis viel. “Als het niet goed draait en er komen zeven nieuwe spelers, waarvan er vier op jouw positie uit de voeten kunnen, weet je dat er nieuwe dingen geprobeerd worden. Natuurlijk sta ik liever in de basis. Het enige wat je kan doen is terugvechten en dat heb ik gedaan.”

Ondanks de mindere speelkansen na de winterstop, werd Hannes Van Der Bruggen door de supporters verkozen tot speler van het jaar. Velen hadden Mboyo als laureaat verwacht. “Ik heb daar veel reacties op gekregen, er is ook veel controverse rond geweest in de pers. Dat was helemaal buiten onze wil, het werd helemaal opgeblazen. Het is wel een hele eer voor me, al blijft de ploeg het belangrijkste. Het doet me enorm veel plezier. De wetenschap dat het publiek achter je staat kan je als speler doen groeien.”

Van Der Bruggen stond dit weekend nog eens in de basis. Hij speelde sterk tegen Bergen, alles verliep via hem. “Het was leuk om nog eens 90 minuten te spelen. Dat krikt je vertrouwen wel op, het is alleen jammer dat we die wedstrijd niet konden winnen ook al hadden we de beste kansen. Het was een match die er niet meer toe deed, maar iedereen ging 100% voor de zege.”

“Een ploeg mag niet afhankelijk zijn van één speler”

Gent had tegen Bergen moeite met de afwerking. Topschutter Mboyo stond niet op het veld. “Er kwam ook een sterke prestatie van de doelman van Bergen bij kijken. Soms is het ook een beetje geluk. Mboyo is van enorme waarde voor ons, dat bewees hij dit seizoen. Het kan echter niet dat een ploeg afhankelijk is van één speler. De sterkte moet vooral de ploeg zijn. Het belangrijkste is dat we kansen blijven creëren. Coulibaly bewees ook al dat hij goals kan maken.”

In de mindere periode voor de winterstop kwam Gent vaak met extrasportieve problemen in het nieuws. De student Journalistiek denkt er het zijne van. “Mensen lezen graag negatieve dingen. Nu de punten er zijn werd de media wel positiever rond Gent. Al zitten we nu wel in play-off II, de vergeetput van het voetbal, en is er dus erg weinig media-aandacht. Je oogst natuurlijk wat je gezaaid hebt, nu moeten we maar op de blaren zitten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws