Reactie De fauw: "Sta liever in de schaduw"

Fabian Morren
| 3 reacties
De fauw: "Sta liever in de schaduw"
Foto: © SC

Zulte Waregem stond aan de rust 2-0 achter op het veld van Lokeren. In de tweede helft kwam de totale ommekeer en wonnen de bezoekers uiteindelijk nog met 2-3. Matchwinnaar was Davy De fauw met twee doelpunten.

Aernout Van Lindt in Lokeren

Zelf wou De fauw vooral het collectief roemen: “De hele groep was vandaag zeer sterk. We hebben mentale sterkte getoond door dit recht te zetten. Ik moet echt chapeau zeggen aan het hele team. Goed - ik heb gescoord, maar het is niet omdat je scoort dat je veel hebt gedaan. Dit was echt een teamprestatie vandaag en ik ben dan ook enorm trots op iedereen.”

Toch scandeerden de teamgenoten de hele tijd de naam van hun aanvoerder in de kleedkamers. “Ik ken die jonge gasten door en door. Ze dollen soms op training ook op die manier wel eens. Wie scoort is niet belangrijk. Ik sta ook liever in de schaduw van die jonge gasten, die het echt goed doen. Het is fantastisch wat zij dit seizoen presteren, terwijl ze soms maar 18-19 jaar zijn.”

“Ik vroeg een tikje opzij”

“Het eerste doelpunt was een supervoorzet van Bryan Verboom. Toen wisten we dat alles weer mogelijk was, want de 2-0 was toch wel een beetje een tik. We leken een beetje bang in het begin en er was weinig initiatief. Bij het derde doelpunt vroeg ik om een tikje opzij te geven. Ik wou eerst kijken hoe de muur zich ging opstellen en paste daarna aan. Uiteindelijk gaat hij volgens mij zelfs door de benen van een verdediger binnen. Soms moet je een beetje geluk hebben ook.”

De aanvoerder wou zeker ook de rol van de meegereisde Essevee-supporters niet onder stoelen of banken steken: “De manier waarop zij ons zijn blijven steunen na de dubbele achterstand was enorm. De steun vandaag van hen was echt indrukwekkend en ongelooflijk. Daardoor was na de overwinning de ontlading ook des te groter.”

“Hopelijk houden we er iets aan over”

En door deze overwinning staat Zulte Waregem ook weer minstens een dagje op kop in play-off I. “We staan weer even eerste, dat is een heel moment zo diep in het seizoen. We moeten dit zo lang mogelijk proberen volhouden. Er zijn nog zes punten te winnen, maar ook te verliezen. We gaan waarschijnlijk tot de laatste speeldag meedoen voor de prijzen.”

“Ik denk dat we een geweldig seizoen draaien. Misschien spelen we wel van het beste voetbal dit seizoen in de hele competitie. Ook na de twee verliesbeurten was er geen onrust. We moesten er gewoon blijven voor gaan. Hopelijk houden we aan dit seizoen nu ook iets over. Een prijs zou wel verdiend zijn, maar we zijn er nog niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties