Interview Delaplace: "We zijn Anderlecht niet"

Delaplace: "We zijn Anderlecht niet"
Foto: © SC

Jonathan Delaplace was er vorige week door een geelschorsing niet bij tegen Racing Genk. Hij zag Zulte Waregem zwaar de boot ingaan met 0-4. De Fransman wil gaan om te winnen in Lokeren en ziet die wedstrijd voorlopig als de belangrijkste.

Aernout Van Lindt in Waregem

Delaplace kwam ook nog even terug op de zware nederlaag tegen Racing Genk: “We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen. Dat was een reden voor het verlies. Met stress had het niets te maken volgens mij. De pagina van die wedstrijd is ondertussen gedraaid. Ook over wat er is gebeurd tussen Leye en Berrier wordt er niet meer gepraat. We moeten nu gewoon kijken naar de wedstrijd tegen Lokeren.”

“Er zijn nog drie matchen en de wedstrijd tegen Lokeren is de belangrijkste. Natuurlijk kan daarna de wedstrijd tegen Club Brugge de belangrijkste worden, maar dat zien we dan wel. Nu moeten we ons enkel bezighouden met Lokeren. We moeten gaan om te winnen en ons nog niet bezighouden met rekenen. We denken niet na over de stand, we gaan vol voor de drie punten. Met winst zetten we de rest natuurlijk wel onder druk.”

“Alles blijft mogelijk”

“Winnen is een doel, maar het wordt een moeilijke wedstrijd. Lokeren is sterk in duel en ze spelen goed. Wij hebben natuurlijk ook onze kwaliteiten, dus het wordt een spannende wedstrijd. Op het einde van de competitie is het mentale soms belangrijker dan het fysieke en bij ons is niemand moe heb ik het gevoel. We blijven een outsider, we zijn Anderlecht niet. Alles blijft mogelijk.”

Over de toekomst van Delaplace naar volgend seizoen toe is nog geen duidelijkheid: “We zien wel na het seizoen. Nu is eerst het seizoenseinde bij Zulte Waregem belangrijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties