Interview De fauw: "We hebben alles in eigen handen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
De fauw: "We hebben alles in eigen handen"
Foto: © SC

Morgen staat er aan de Gaverbeek een strijd op leven en dood op het programma. Zulte Waregem ontvangt er immers Club Brugge. "Donderdagavond zal er al veel duidelijk zijn", aldus Davy De fauw.

Cédric De Volder in Waregem

De verliezer van het duel tussen Zulte Waregem en Club Brugge mag de titelambities opbergen. De zenuwen staan gespannen, zou je denken. Maar niet bij De fauw. De aanvoerder van Essevee oogt alvast ontspannen tijdens onze babbel.

“We hebben goed getraind en gelachen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Club”, vertelt de aanvoerder. “Al valt het me wel op dat opeens vrij veel media aanwezig is. (lacht) Druk voelen we momenteel niet. Niets moet, maar alles mag. Al het zou wel eens kunnen dat ik bij een overwinning donderdag spanning begin te voelen.”

“Voor veel spelers is het wellicht de enige kans om zo’n groot succes te behalen. Of ik tevreden zou zijn met een derde stek? Europees voetbal zou alvast mooi zijn”

“Momenteel doen er nog drie ploegen mee voor de titel”, gaat de aanvoerder verder. “Het is dan ook schitterend dat Zulte Waregem, naast Anderlecht en Club Brugge, één van die drie is. Maar donderdagavond zal er al veel duidelijk zijn met het oog op de titel. Vorige week waren er nog vijf teams in de running, vandaag zijn dat er drie en uiteindelijk zal er dat nog eentje zijn.”

Geen kat gaf voor het seizoen een cent voor de kansen van de fusieclub. Ook aan de Gaverbeek wordt met regelmaat van de klok in de arm geknepen. “De onwerkelijkheid is hier stilletjesaan werkelijkheid aan het worden”, beseft ook De fauw. “Momenteel zitten we echt in de beslissende fase van play-off I. Voor veel spelers is het wellicht de enige kans om zo’n groot succes te behalen. Of ik tevreden zou zijn met een derde stek? Europees voetbal zou alvast mooi zijn.”

“We hebben alles nog in eigen handen. Wie volgens mij de titel pakt? Zulte Waregem!”

En toch droomt gans Waregem van een landstitel. Maar eerst volgt de klepper tegen Club Brugge. “Club is op dreef. Het is niet overdreven om te stellen dat ze momenteel de best voetballende ploeg van België zijn. Maar ook die jongens hebben al een mindere periode achter de rug. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Zulte Waregem speelt amper mindere wedstrijden. Ons grootste dipje was dit seizoen een  nul op zes. Dat is verwaarloosbaar.”

Mits winst trekken Francky Dury en co zondag naar het Astridpark voor een regelrecht titelduel. “Anderlecht moet ook eerst nog zien te winnen in Lokeren. Dat is zo evident niet. Bovendien hebben we alles in eigen handen. We hebben dit seizoen al gewonnen van Club Brugge. En we hebben al gewonnen op Anderlecht. Wie volgens mij de titel pakt? Zulte Waregem!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties