Reactie Buyens: "Barrages zijn extra kans om ons doel te bereiken"

Robby Morren
Robby Morren
| 20 reacties
Buyens: "Barrages zijn extra kans om ons doel te bereiken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard moet de hoop op de derde stek opbergen na het gelijkspel tegen Genk en moet nog barragematchen spelen om Europees voetbal te halen. Yoni Buyens vindt het alvast geen extra opgave.

Robby Morren in Genk

"Ik ben natuurlijk ontgoocheld dat we geen plaats in de top drie meer kunnen bemachtigen maar ik vind dat we in de play-offs toch een mooie reeks hebben neergezet. We begonnen als zesde aan play-off I, we hadden te veel achterstand bij het begin van de play-offs."

"Zondag hebben we nog een thuismatch maar die is eigenlijk zonder veel inzet." Daarna moet Standard nog vol aan de bak om zijn doelstelling te behalen: Europees voetbal. De Rouches spelen de barrages -wellicht- tegen AA Gent dat zijn heenwedstrijd met 1-4 won tegen OHL.

"Ik vind het geen opgave om die barrages nog te spelen. Het is een extra kans om ons doel, Europees voetbal, te bereiken. Voor mij betekenen die extra matchen helemaal geen mentale opdoffer."

AA Gent

Wat Buyens verwacht van die barragewedstrijden? "Gent is een goede ploeg. Zij hebben een iets rustiger programma gehad dan wij, zij hebben hun wedstrijden wat makkelijker kunnen winnen en hadden wat meer rust. Op fysiek vlak hebben zij misschien een voordeel. Wij komen uit play-off I waar het tempo hoger ligt. Wij zullen moeten trachten om dat in ons voordeel te gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties