Reactie Hoefkens: "Ga niet ergens uitbollen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Hoefkens: "Ga niet ergens uitbollen"
Foto: © SC

Carl Hoefkens werd voor, tijdens en na Club Brugge in de bloemetjes gezet. De voormalige kapitein van Club Brugge speelde zijn laatste wedstrijd in blauw en zwart. Over zijn toekomst was hij duidelijk, hij wil naar een ploeg met ambitie en vooral niet uitbollen.

Sander De Graeve in Brugge

Hoefkens zou naar Lierse kunnen, waar hij zijn carrière begon, het zou de cirkel rond kunnen maken. "Vanaf maandag ga ik met iedereen rond de tafel zitten. Ik wou me immers volop kunnen concentreren voor die titelstrijd, iets waar ik echt nog in geloofde. Het klopt dat Lierse één van de kandidaten is, maar ik geloof niet in cirkels die rond zijn. Ik vind dat een beetje zever. Ik wil met iedereen praten."

Iedereen, maar het moeten wel ploegen met ambitie zijn. "Dat is de vereiste, er moet drang naar vooruitgang zijn en de resultaten moeten tellen. Ik voel me nog te goed om gewoon ergens te gaan spelen om te spelen, dan stop ik liever. Er zijn ploegen in de Engelse tweede klasse, in de Verenigde Staten en in Australië geïnteresseerd. Dan zijn er ook nog wat ploegen uit minder interessante landen. Er zijn verschillende mogelijkheden, ik weet echt nog niet wat ik ga doen."

Emotioneel afscheid

Carl Hoefkens werd gevierd door heel Jan Breydel. "Er hing heel de wedstrijd lang een speciale sfeer in het stadion. Er waren er weinig in het publiek die met niet het allerbeste toewensen. Het is een fantastisch gevoel als 26.000 man je zo steunt. Het is een toptijd geweest, alleen jammer dat we geen prijs konden pakken, dat zou het summum geweest zijn."

Het was een emotioneel afscheid voor de voormalige kapitein. "Ik heb hier een fantastische tijd beleefd, ik kan er echt niets slechts over zeggen." Hoefkens vreesde na Anderlecht al dat hij zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge gespeeld had, toen werd hij namelijk twee speeldagen geschorst. Hij mocht vandaag toch starten maar ziet het niet als een afscheidscadeau.

Nog niet versleten

"De trainer wou deze wedstrijd absoluut winnen en volgens mij heeft hij de sterkste ploeg die hij kon opstellen vandaag opgesteld. Dat is voor mij belangrijk, ik wil geen cadeau's krijgen. Ik wil spelen, maar ik moet het verdienen. Ik heb nog eens kunnen tonen dat ik het niveau aankan. We speelden toch tegen de bekerwinnaar, en ik speelde ook tegen Anderlecht, de kampioen."

Hoefkens voelt zich op zijn 34ste nog steeds topfit. "Ik stop meteen met voetballen als ik 's morgens uit mijn bed stap en me echt niet meer goed voel. Ik loop nog steeds eerste op training, misschien heb ik niet zoveel jaren meer te gaan als rechtsachter. Als centrale verdediger voel ik me nog steeds top in België. Ik zag spelers als Eric Van Meir en Philip Haagdoren op hun 32ste op training aankomen en het echt niet zien zitten om los te lopen. Vanaf dat het geval is, stop ik liever."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties