Live Safari en Jovanovic, geen Berrier bij Essevee

Safari en Jovanovic, geen Berrier bij Essevee
Foto: © SC

Er zijn wedstrijden en dan zijn er... wedstrijden als vandaag. En als je spreekt over wedstrijden met inzet, is er geen enkele dit seizoen belangrijker als de match tussen Anderlecht en Zulte Waregem. Een laatste partij met enkel en alleen de titel als hoofdprijs.

Wie dit had voorspeld in januari mag gerust van ons zijn inzet maal twintig gaan ophalen in het wedkantoor. Anderlecht strijdt in eigen huis voor de landstitel tegen een Zulte Waregem dat heel het seizoen lang constant gepresteerd heeft. David tegen Goliath... En we weten allemaal hoe dat afliep.

Golitath heeft alle voordelen deze namiddag: in eigen huis voor een opgezweept publiek, genoeg aan een gelijkspel en de ervaring van al eerder belangrijke matchen gespeeld te hebben. En een volledige kern, want Van den Brom moet niemand missen.

Maar David heeft het voordeel van zonder complexen te komen spelen. Ok, het is een unieke kans om landskampioen te worden. Maar denkt er nu iemand dat het feest in Waregem vanavond minder zal zijn als Essevee derde eindigt? Er zal ontgoocheling zijn, maar ook het besef dat dit een uniek seizoen was. Eén dat ze moeilijk nog eens zullen herhalen. Geloof ons, David heeft niets te verliezen maar alles te winnen. En dat terwijl de geschiedkundige 'reus' alles te verliezen heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties