Reactie Mpoku: "Vainqueur stond op het lijstje"

Mpoku: "Vainqueur stond op het lijstje"
Foto: © SC

Paul-José Mpoku legde vandaag de wedstrijd tussen Standard en AA Gent met enkele stilstaande fases in een beslissende plooi. De middenvelder blaakte van het vertrouwen op het veld en nam dan ook zijn verantwoordelijkheid.

Aernout Van Lindt in Luik

"Vainqueur stond ook op het lijstje vandaag, maar ik voelde me goed. Daarom besloot ik de vrije trappen en strafschoppen te geven. Ik had speciaal getraind op stilstaande fases. Leuk als zoiets dan zijn vruchten kan afwerpen, zoals vandaag met drie doelpunten."

Toch wil Mpoku niet gezegd hebben dat hij de man van de play-offs was: "Ik was in vorm tijdens de play-offs, maar ik denk dat de hele ploeg eigenlijk super was."

"Coach moet blijven"

Door de overwinning van vandaag mag Standard naar Europa, iets waar Mpoku enorm naar uitkijkt: "Onze doelstelling van het seizoensbegin is bereikt. Het werk is zo compleet. Het wordt een groot plezier om in Europa te spelen."

"Het is waar dat de Europa League voor ons vroeg begint, maar misschien hebben wij zelfs geen vakantie nodig als je ziet hoe we nu spelen. Ik kijk er naar uit om naar verschillende landen te reizen en te spelen tegen de topploegen van Europa."

Als het aan de middenvelder ligt, dan is Rednic volgend jaar nog coach van Standard: "Als je ziet wat we bereiken onder zijn leiding is het duidelijk. Hij brengt veel bij, Rednic moet blijven. Als speler heb ik daar natuurlijk niet veel over te zeggen, het is de directie die beslist. Maar als het van de spelers zou afhangen, blijft de coach zeker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties