Blatter is tegen een leeftijdsgrens in het voetbal

Frank Deckers
| 3 reacties
Blatter is tegen een leeftijdsgrens in het voetbal
Foto: © SC

Vrijdag vindt er een FIFA-congres plaats in Mauritius. Tijdens het congres zullen er een aantal thema's worden besproken, waaronder een leeftijdsgrens. FIFA- baas Joseph Blatter is gekant tegen een leeftijdsgrens.

“Persoonlijk ben ik tegen een leeftijdsgrens. Volgens mij is het geen relevant criterium. Het zou zelfs als discriminerend beschouwd kunnen worden. Passie maakt het verschil”, aldus Blatter.

"Ik ben echter niet gekant tegen een beperking van het aantal mandaten. Deze regel wordt toegepast in veel democratieën." 

Blatter heeft twee jaar lang gewerkt aan een hervormingsproces. "Er is een democratisch proces op gang gebracht. Tussen 2011 en 2013 heb ik mijn uiterste best gedaan voor dit hervormingsproces, maar nu is het aan het congres om te beslissen over de maatregelen." 



"Verder zal op het FIFA-congres een resolutie tegen racisme en tegen iedere vorm van discriminatie aangenomen worden. Dit is cruciaal, de resolutie zal bindend zijn voor alle bonden die lid zijn. Volgens mij hebben we nood aan strengere sancties. Puntenaftrek en uitsluiting uit competities zouden doeltreffender kunnen zijn dan boetes”, aldus FIFA-voorzitter Blatter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties