KFCO Beerschot Wilrijk komt toch in het gedrang

Frank Deckers
| 254 reacties
KFCO Beerschot Wilrijk komt toch in het gedrang
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren leek er eindelijk een einde te komen aan de soap rond Beerschot, maar vandaag liet de curator van de club weten dat de naam, kleuren of andere kenmerken helemaal niet mogen worden gebruikt bij een andere club. KFCO Beerschot Wilrijk komt al meteen in het gedrang.

“We hebben bij de Belgische voetbalbond voorbehoud aangetekend voor wie de naam Beerschot wil gebruiken”, aldus Herman Hellenbosch in Het Laatste Nieuws. “Die naam is beschermd en mag niet zomaar worden gebruikt.”

“Dat hoort allemaal bij de nv en we willen daar munt uit slaan", aldus de curator. "De naam, het stamnummer en de kleuren behoren tot het patrimonium van de failliete nv. De naam is beschermd en kan niet zomaar gebruikt worden. In alle voorbije scenario's is het failliete Beerschot nooit betrokken. Daarom hebben we voorbehoud aangetekend. Actie kunnen we nog niet ondernemen, want we zijn officieel nog niet op de hoogte van een nieuwe club die de naam gebruikt. We zijn nooit gehoord en hebben dus ook ons fiat nooit kunnen gegeven.”

Bij KFCO Wilrijk hebben ze echter geen schrik voor gevolgen. "Beerschot bestaat als naam al veel langer dan de bescherming in 2011 door de nv van Vanoppen. Dus ik denk niet dat er een probleem kan zijn. En er kan sowieso geen probleem zijn voor de combinatie KFCO Beerschot Wilrijk. Die kan op zichzelf beschermd worden", liet de ondervoorzitter van Wilrijk weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties