Berchem en Cappellen ontevreden over reeks
Steven Bologne
| 5 reacties
Berchem en Cappellen ontevreden over reeks
Foto: © SC

De nieuwe reeksindelingen voor derde klasse werden niet overal met luid gejuich onthaald. Zo worden de Antwerpse clubs Cappellen en Berchem afgescheiden van ondermeer RC Mechelen en Rupel Boom, ook clubs uit de provincie.

Op de Antwerpse regionale televisiezender ATV klagen beide clubs de indeling aan. “Met Racing Mechelen en Rupel Boom lopen we enkele aantrekkelijke duels mis”, reageerde secretaris Jorg Keldermans teleurgesteld. “Met ook Hoogstraten dat promoveerde maakt dat enkel Berchem Sport als enige topaffiche overblijft.”

Ook Berchem Sport reageerde ontevreden op de reeksindelingen. “Onze raadsmannen onderzoeken momenteel wat we hiertegen kunnen inbrengen”, aldus sportief manager Marc De Mulder. “Maar de kans is klein dat de Belgische Voetbalbond hier rekening mee zal houden dus moeten we er vanuit gaan dat we effectief in die b-reeks terecht zullen komen.”

De KBVB lanceerde vier voorstellen die democratisch konden gestemd worden door de betrokken 36 clubs. Het voorstel met de meeste stemmen (bekijk de reeksindeling hier) gaat nu naar het sportcomité dat deze zal bekrachtigen. Cappellen en Berchem kunnen wel nog trachten van reeks te wisselen met een andere club, de kans dat er een club daar voorstander van is is vrijwel onbestaande. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws