Thiago bezorgt Jong Spanje Europese titel

Manuel Gonzalez
| 12 reacties

Spanje heeft in de finale van het EK -21 de finale van Italië gewonnen met 2-4. Thiago Alcantara bewees dat Spanje, en bij uitbreiding FC Barcelona, opnieuw een lichting supertalent in de wachtkamer heeft zitten.

Jong Spanje kwam tijdens het Europees kampioenschap in Israël eigenlijk nooit echt in de problemen. Ook in de finale waren de leeftijdsgenoten uit Italië een maatje te klein. Het werd 2-4, maar eigenlijk was de wedstrijd aan de rust al gespeeld.

Vooral Thiago was bij de jonge variant van La Selección de absolute uitblinker. De aanvaller van FC Barcelona, die ook al drie caps bij de A-ploeg op de teller heeft staan, maakte de Italianen al in de eerste helft monddood met drie doelpunten.

In de tweede helft zorgde wonderkind Isco, begeerd door Real Madrid en Manchester City, voor de kers op de taart. Voor de statistieken: de Italiaanse doelpunten werden gescoord door Ciro Immobile en Fabio Borini.