Lierse en Rupel Boom vallen op tijdens supportersfeest

Lierse en Rupel Boom vallen op tijdens supportersfeest
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend werd op Mambourg door supportersfederaties allerhande geklonken op het voorbije seizoen. De meest opvallende delegaties kwamen uit Lier en Boom. Voetbalkrant.com was erbij en sloeg en babbeltje met de verantwoordelijken.

Cédric De Volder in Charleroi

Tijdens de Italiaanse lekkernijen (de organisatie koos dit jaar voor een Italiaans buffet, nvdr.) valt ons vooral de delegatie van Lierse op. De Pallieters lachen dat het een lieve lust is. “We zijn met eenentwintig personen afgezakt naar Mambourg”, vertelt voorzitster Rita Bresseleers die vooral opvalt door haar geel-zwarte maatpakje. “Elk jaar opnieuw zijn we erbij op het feest van de Nationale Supporters Federatie (NSF). Al is de opkomst dit jaar eerder mager.”

De delegatie uit Lier is alvast goedgehumeurd. Zou de ommezwaai binnen hun favoriete club daar iets mee te maken hebben? “Tomasz Radzinski (de nieuwe technisch directeur van Lierse, nvdr.) levert alvast goed werk. Maar laat ons eerlijk zijn. Slechter dan vorig seizoen zal het niet worden. Ik maakte verplaatsingen mee waar amper fans van Lierse aanwezig waren. Ik kan die mensen trouwens geen ongelijk geven. Het voetbal was niet om aan te zien.”

Ook de buren uit Rupel Boom laten van zich horen. De blauw-zwarte delegatie doet zich vooral te goed aan de Italiaanse drankjes. Al duikt er her en der een verloren gelopen pilsje op. “We hebben er dan wel een teleurstellend seizoen opzitten (Boom greep net naast de promotie naar de tweede klasse, nvdr.), maar we zijn hier toch opnieuw aanwezig”, vertelt Luc Van Damme. “Of we raar worden bekeken als derdeklasser? Nee, de mensen hebben respect voor onze club. Op basis van het supportersaantal hoort Rupel op z’n minst in tweede klasse thuis. Wist je trouwens dat onze afdeling binnen 1895 de grootste van het land is?”

Opeens wordt Van Damme de dansvloer opgetrokken door enkele vrienden. In 2016 moeten de fans uit Boom en Lier alvast geen verre verplaatsing maken. “Ter ere van het 110-jarig bestaan van Lierse vieren we dan feest op Het Lisp”, besluit Bresseleers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties