Interview Van den Brom: "Het wordt geen overgangsjaar"

Van den Brom: "Het wordt geen overgangsjaar"
Foto: © SC

Anderlecht opende gisteren het nieuwe seizoen met zijn eerste training. Gisterenmorgen nam coach John van den Brom al het woord op een eerste persconferentie. Hij wil ook dit seizoen schitteren met paars-wit en gelooft niet in een overgangsjaar.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

Diverse fans stuurden via Twitter al hun bezorgdheid uit naar de coach dat er verschillende spelers vertrekken en voorlopig niet veel in de plaats komt. Maar de coach roept op tot sereniteit: "De supporters moeten niet ongerust zijn. We gaan dit seizoen niet enkel met een jeugdploeg spelen. We laten ons niet opjagen in onze transferdossiers. We weten wat we willen en we gaan daar zorgvuldig voor gaan."

"We laten ons zeker niet onder druk zetten. Het moet natuurlijk niet te lang duren, maar we moeten voorlopig geduld hebben", stak de Nederlandse coach van wal.

"Anderlecht heeft altijd ambitie voor de titel"

En wat wil Anderlecht dan precies? "We gaan vervangingen zoeken voor de jongens die er niet meer zijn. Als De Sutter net als Mbokani nog zou vertrekken, zoeken we voorin misschien ook wel twee mensen. Verder iemand die vanaf links kan opereren en verdedigend mag er ook nog wel iemand bij. We gaan zowel zoeken naar jonge gasten als naar mensen met ervaring."

De voorzitter had het eerder al over een overgangsjaar voor Anderlecht, maar daar wil de oefenmeester weinig van weten: "Een coach hoort het woord overgangsjaar nooit graag, de spelers ook niet. Anderlecht heeft altijd ambitie voor de titel, dus ook dit jaar. Het wordt inderdaad wel een uitdaging om een nieuwe ploeg te vormen, maar we blijven onze doelen stellen."

"Naast de titel willen we ook die tweede ronde in de Champions League halen. Als je dat als doel stelt, kan je dat moeilijk rijmen met een overgangsjaar. Die CL is het mooiste wat er is."

"CL kan trigger zijn om spelers aan te trekken"

En dat Anderlecht dit jaar rechtstreeks geplaatst is voor de Champions League kan ook zijn voordelen hebben volgens de trainer. "De CL kan een trigger zijn om spelers aan te trekken. Spelers zijn ook ambitieus en zeker jonge, talentvolle spelers willen zich in de kijker spelen op het hoogste niveau en hun kunnen aan de wereld laten zien."

"Uiteindelijk hebben Biglia en Mbokani ook beiden hun transfer volgens mij voor een groot stuk te danken aan onze goede campagne in de Champions League het voorbije seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties