Hoefkens: "Voetballen in VS spreekt me wel aan"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Hoefkens: "Voetballen in VS spreekt me wel aan"
Foto: © SC

Carl Hoefkens heeft voorlopig nog geen nieuwe club gevonden. De verdediger die zijn contract niet zag verlengd worden bij Club Brugge begint echter nog niet te wanhopen. "Er is interesse van clubs uit verschillende landen, maar ik kijk nog even de kat uit de boom", zo zegt hij.

Hoefkens is inmiddels 34, maar wil nog wel even actief blijven als profvoetballer. “Er zijn veel ploegen die me nog kunnen gebruiken. Er is interesse van clubs uit verschillende landen. Als ik wil, teken ik meteen, maar voorlopig zit er geen club bij waar ik echt naartoe wil. Ik kijk nog even de kat uit de boom”, zo vertelt hij aan Gazet van Antwerpen.

"Wat ik voor ogen heb, zit er nog niet tussen"

De voormalige speler van Lierse, Beerschot en Club Brugge zit echter niet te wachten op een aanbieding uit het Midden-Oosten of Rusland. “Dat zegt me niet zo veel. Kleine clubs, uit Nederland, Frankrijk en Duitsland informeerden ook al. Maar wat ik voor ogen heb, zit er nog niet tussen.”

Avontuur in de Verenigde Staten?

Hoefkens hoopt stiekem op een leuk avontuur in de Major League Soccer. “Hoe er in andere landen wordt gewerkt en gedacht over voetbal kan belangrijk zijn. Daarom interesseert voetballen in de Verenigde Staten me wel. Ik wil er de sportcultuur wel leren kennen.”

De routinier heeft naar eigen zeggen al een aanbieding op zak van een niet nader genoemde Amerikaanse club, maar hoopt op een hoger aanschreven team. “Er zijn nu al mogelijkheden voor mij in Amerika, maar zoals ik al aangaf nog niet de club die ik graag wil, niet sportief en niet financieel”, besluit de rechtsachter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties