Bayern neemt makkelijk de maat van Barça

Bayern neemt makkelijk de maat van Barça
Foto: © SC

Kersvers Barça-coach Martino heeft nog wat werk, zo bleek vanavond in München. Het team van één van zijn illustere voorgangers, Pep Guardiola, was werkelijk veel te sterk. Blaugrana mag om twee redenen blij zijn. één: het was 'maar' een oefenmatch, twee: het werd 'maar' 2- 0.

De toon werd meteen gezet door Bayern, waarbij Van Buyten mocht invallen. Na een kansje voor Messi aan de kant van Barça, volgde de ene Duitse aanval na de andere. Toni Kroos testte de vuisten van Pinto, Robben werd in extremis gestopt door Adriano en ook Alaba controleerde of Pinto wel goed opgewarmd was.

Op het kwartier volgde de onvermijdelijke goal. Ribéry gooide een voorzet over de hele verdediging en de kleinste man op het veld, Phillip Lahm kon binnenkoppen. Na een voorzichtige tegenprik van Sergi Roberto knalde Müller nog op de lat.

Rusten geblazen bij 1-0 dus. Er was wel een verzachtende omstandigheid voor Barça, zowel voor als na de rust kregen veel jonge spelers een kans. De lichting jongeren voor de rust klonk bekend in de oren: Sergi Roberto, Marc Bartra, Christian Tello, Montoya en Anderlecht-doelwit Jonathan Dos Santos.

De groep na de rust was minder bekend en dus ook minder ervaren op het hoogste niveau. Oier, Sergio Gomez, Kiko, Nieto en Planas, Espinosa en Quintilla gingen met de rest van Barcelona ten onder. Bayern miste wel kans na kans. Uiteindelijk kon Mandzukic, sinds het vertrek van Gomez de enige Super Mario bij Bayern, net voor tijd toch nog de 2-0 scoren.

Bayern lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. Barcelona zal waarschijnlijk beter voor de dag komen volgende week in de galamatch tegen Santos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties