"Standard nochtans klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen"

"Standard nochtans klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen"
Foto: © SC

Vandaag werden cijfers naar buiten gebracht over de abonnementenverkoop van de clubs uit de Jupiler Pro League. Vooral Standard kende een terugval, maar de komende dagen zouden er misschien toch nog een pak abonnementen kunnen worden verkocht.

Uit de cijfers blijkt dat Standard dit seizoen liefst 2500 abonnementen minder heeft verkocht dan vorig jaar, een daling met 10 procent. De club uit de Vurige Stede heeft weliswaar nog steeds het grootste aantal verkochte abonnementen, maar het is wel een opmerkelijke terugval.

Voetbalkrant.com legde zijn oor te luisteren bij Mathias Pots van supportersclub The Red Dragons. "Er zijn natuurlijk de problemen binnen de club. Het is de vraag met welke bedoelingen Duchâtelet bezig is. Hij zegt dat hij een overnemer kan vinden, maar wie kan zoiets overnemen? Bovendien was het vorig jaar geen prima seizoen: het begin was slecht en aan het eind van het verhaal was het resultaat er eigenlijk ook niet."

"Daardoor is het misschien logisch dat de abonnementenverkoop is gedaald. We hebben dat ook gezien binnen onze supportersclub, waar 20 mensen zijn afgehaakt", aldus Mathias Pots.

"Transferperiode goed verlopen"

Pots gelooft wel dat er de komende dagen nog vele mensen hun seizoenskaart zullen kopen: "Via de supportersclubs kan je geen abonnementen meer kopen, maar ik verwacht dat er nog velen op eigen houtje eentje zullen aanschaffen."

"De ploeg is er nochtans - in tegenstelling tot de vorige jaren - klaar voor om aan het seizoen te beginnen. Andere jaren ging het vooral over transfers en moest er een nieuwe ploeg gebouwd worden, terwijl het nu kalm bleef op de transfermarkt."

"De Camargo is een topper"

Hoe ver mogen de ambities van Standard dan reiken dit seizoen? "We zouden met deze ploeg zeker bij de eerste drie moeten zitten. De spitsen hebben hun talent al bewezen en De Camargo is een topper. Als we nog een goede doelman en een goede verdediger kunnen aanwerven, zullen we zeker meespelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties