"Vossen moet spelen met oog op WK"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
"Vossen moet spelen met oog op WK"
Foto: © SC

Zaterdag ontvangt KRC Genk met KV Oostende meteen de promovendus bij de start van de nieuwe voetbaljaargang. Hoe schat Mario Been de kansen van zijn team in?

Vorig seizoen draaide KRC Genk alvast een goed seizoen. De Limburgers streden lange tijd mee om de titel en wonnen de beker. Daarnaast waren de blauwhemden na de jaarwisseling de enige Belgische vertegenwoordiger op het Europese toneel. Ook nu verwacht Limburg, en bij uitbreiding België, een sterke prestatie van de troepen van Mario Been.

“Ik wil in de top drie eindigen”, is de Nederlander ambitieus in La Dernière Heure. “Het halen van play-off I is geen doel op zich. KRC Genk wil zo lang mogelijk meedraaien in de strijd om eremetaal. Het wordt niet gemakkelijk om beter te doen dan vorig seizoen, maar dat puntenverlies tegen de mindere goden moeten we zien te vermijden.”

De fans krijgen zaterdag nagenoeg hetzelfde elftal als vorig jaar te zien. Enkel Glynor Plet en Elyaniv Barda sloegen de poort van de Cristal Arena achter zich dicht. “We hebben inderdaad het grote voordeel dat we kunnen voortbouwen op de automatismen van vorig seizoen”, gaat de oefenmeester verder. “Bovendien verwacht ik dit seizoen veel van jongeren als Jordy Croux, Anthony Limbombe en Siebe Schrijvers. Ik wil nog enkele versterkingen in de breedte, maar Genk is klaar voor het nieuwe seizoen.”

Toch is de spreekwoordelijke koude douche niet veraf. Blijft Jelle Vossen in Genk? De aanvoerder schermt nu al enkele seizoenen met buitenlandse interesse. “Ik ben er zeker van dat Jelle intelligent genoeg is om een goede keuze te maken”, besluit Been. “Het wereldkampioenschap komt eraan en dan is het belangrijk dat hij speelt. In het buitenland moet hij vanaf nul herbeginnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties